Çemisgezek'te Bayram Baba Hazretlerinin Kabri Yenilendi

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde Bayram Baba hazretlerinin kabri yörede yasayan bir vatandas tarafindan yenilendi.

Çemisgezek'te Bayram Baba Hazretlerinin Kabri Yenilendi
Ankara’da bulunan Haci Bayrami Veli Hazretlerinin ögrencisi oldugu bilinen ve bölgede manevi inanç merkezi olarak çok sayida ziyaretçisi olan Bayram Baba hazretlerinin kabri, Kadir Turan isimli vatandas tarafindan yeniden düzenlendi.

Istanbul’da özel sektörde emekli olduktan sonra memleketi Çemisgezek ilçesine yerlesmeye karar veren 57 yasindaki Kadir Turan, Bayram Baba hazretlerinin ilçenin Tekya (Tekke) mevkiinde bulunan kabrine yakin yerde ev yaptirdi. Bayram Baba hazretlerinin kabrini bakimsiz gören Turan, kendi imkanlariyla Mardin’den islenmis taslardan siparis vererek kabri daha uygun sartlara kavusturdu.

Kabir çevresinde düzenleme çalismalarini sürdürecegini aktaran Kadir Turan, "Ben Istanbul’da emekli olduktan sonra memleketim Çemisgezek’e yerlesmeye karar verdim. Çukur Mahallesi Tekya (Tekke) mevkiinde kendime ev yaptirdim. Bayram Baba hazretlerinin kabrini çok kisinin ziyaret ettigini gördüm. Ancak kabir çok bakimsiz durumdaydi. Mardin’den özel taslar siparis vererek, kabrin yenilenme çalismasini kendi imkanlarimizla tamamladik. Çevre düzenlemesi içinde bir çalisma yapmayi planliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA