Unutulmaya Yüz Tutmus Yöresel Degerlere Çocuklardan Yogun Ilgi

Unutulmaya yüz tutmus yöresel degerlerin yeniden gün yüzüne çikarildigi Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Müzeler Haftasinda geleneksel el sanatlari ve sehrin yerel kültürünü yansitan çesitli etkinliklere ev sahipligi yapti.

Unutulmaya Yüz Tutmus Yöresel Degerlere Çocuklardan Yogun Ilgi
Kocaeli’de yasayan Manav Türklerinin zengin kültürünü yasatmak ve tanitmak amaciyla Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Müzeler Haftasi’nda dolu etkinlige ev sahipligi yapti. Müzenin en ilgi çeken etkinlikleri kilim, topaç ve masal atölyesi oldu. Geleneksel kirkit kilim tekniklerinin ögretilecegi kilim atölyesiyle temel bilgiler verilirken, topaç atölyesiyle unutulmaya yüz tutmus geleneksel oyunlar canlandirilarak ziyaretçileri geçmise götürüldü. Masal atölyesinde ise Kocaeli’nin yerel masallarindan anlatilarak masalda geçen yerel kültüre ait ögeler tanitildi.

Müzenin etkinliklerine ilkögretim okullarindan yogun ilgi gösterilirken Yarimca Mimar Sinan Ilkögretim Okulu ögrencilerine kilim atölyesi düzenlendi.

Ayrica üniversite ögrencileri ile söylesi gerçeklestirildi.

Müzeler haftasina özel olarak Kocaeli Bagimsiz Fotografçilar Kulübü’nün projesi olan Kocaeli Degerleri Fotograf Sergisi de ziyaretçilerin begenisine sunuldu. Sergide, Kocaeli’nin essiz kilim gelenegi ve bu gelenegin günümüzdeki durumu hakkinda bilgi veren fotograflar yer aldi.
Kaynak: İHA