Sürekli Trafik Kazalarinin Yasandigi Yol Çevre Halkini Tedirgin Ediyor

Ankara’da bir sanayi sitesindeki dört caddeyi birbirine baglayan noktada meydana gelen trafik kazalari nedeniyle çok sayida kisi yaralanirken, birçok araçta ve is yerinde hasar olustu.

Sürekli Trafik Kazalarinin Yasandigi Yol Çevre Halkini Tedirgin Ediyor
Yenimahalle’de yer alan ’Gersan Sanayi Sitesi’ içerisindeki 4 caddeyi birbirine baglayan kavsak, sürücüler ve yayalar için tehlikeli anlarin yasanmasina neden oluyor. Çevredeki esnaf ise kasis, levha ve isiklandirma sistemlerinden yoksun birakildigi için kazalarin yasandigini iddia ettigi yol için yetkililerden yardim istedi.

"Kavsaklardan geçerken korkuyoruz"

Magdurlardan Melih Kaytan, "Burada kasis olmadigi için araçlar çok hizli geliyor. Önlem alinmadigi için sürekli kaza oluyor. Sürekli yaralanmali veya maddi hasarli kazalar oldu ama dün olan kaza ciddiydi. Kazaya karisan araç duvara çarpmasaydi dükkanimizin içine girebilirdi. Buraya kasis istiyoruz. Buraya kasis yapilmasi için okul olmasi gerektigini söylediler. Site yönetimi de ayni seyi söyledigi için bir çözüm yoluna hala ulasilamadi. Kavsaklardan geçerken korkuyoruz. Sürücüler yol kavgasindan dolayi da hizlanip kaza yapiyor. Can kaybi olmasindan korkuyoruz" dedi.



"Sürücüler birbirlerini görmüyor"

Kazalarla ilgili konusan Kaan Topçuoglu ise, "Burasi kör nokta oldugu içi araçlarin çikmasi zor oluyor. Çogu kez talep etmemize ragmen isiklandirma da yapilmadi. Çok fazla kaza oluyor. Sürücüler birbirlerini görmüyor. Ben de kaza yapmistim burada. Kazalarin önüne geçilmesi için levha, tabela yerlestirilip, kaldirim yapilabilir. Haftada en az 1 kez kaza oluyor burada. 3 - 4 araç karisiyor genelde. Bu durumun önüne geçilmezse kazalar artacak ve belki de can kaybina sebep olacak" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA