Baskan Zeyrek, Hal Esnafinin Da Yüzünü Güldürdü

Yerel seçimlerden önce verdigi sözleri bir bir yerine getiren Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, hal esnafini da unutmadi. Hal esnafinin da yüzünü güldüren Baskan Zeyrek, hallerdeki otoparklarda ücretsiz bekleme süresini uzatti.

Baskan Zeyrek, Hal Esnafinin Da Yüzünü Güldürdü
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, yerel seçim çalismalari sirasinda Büyüksehir Belediyesi Manisa Sebze ve Meyve Toptanci Halinde, hal esnafiyla bir araya gelmisti. Hal esnafinin sorunlarini dinleyen Baskan Zeyrek’e, hallerdeki otoparklarda ücretsiz bekleme süresinin uzatilmasi talebi iletildi. Göreve geldiginde, hal esnafinin bu talebini yerine getireceginin sözünü veren Baskan Zeyrek, Büyüksehir Belediye Meclisi’nden alinan kararla hallerdeki otoparklarda ücretsiz bekleme süresi bir saatten, iki saate çikartti. Esnafin her zaman yaninda olacaklarini belirten Baskan Zeyrek, “Halden alisveris yapan esnaflarimiz, araçlarini hale soktuklarinda bir saat bekleme süresinin ardindan otopark ücreti ödüyordu. Bir saat gibi kisa sürede haldeki alisverislerini yapip, araçlarina ürünlerini yüklemeleri çok mümkün görünmüyordu. Seçim dönemi, bu sorunu yerinde irdeledik. Göreve gelir gelmez, meclisimizde bu bekleme süresini iki saate çikarttik. Iki saat boyunca halde, otopark ücreti alinmayacak. Esnafimizin biz her zaman yaninda olacagiz. Onlarin dertlerini biliyoruz. Bütçelerine bir nebze de olsa katki saglamak için bu uygulamayi baslattik. Esnafimizdan da bu konuda çok tesekkür aliyoruz. Ne mutlu ki onlarinda bütçelerine bir nebze de olsa destek olabildik” seklinde konustu.



Baskan Zeyrek’e tesekkür ettiler

Halde ticaret yapan esnaf, müsteri ve nakliyeciler, ücretsiz otopark süresinin uzatilmasindan dolayi memnuniyetlerini paylasarak Baskan Zeyrek’e tesekkür etti.

"Bizi anlamak için gece ziyarete geldi"

Manisa Sebze Meyve Komisyonculari ve Tüccarlari Dernegi Baskani Ömer Akagündüz, “Baskan Bey, seçim çalismalari sirasinda bizlerle bir araya geldi. Gece saat 02.00’de ilçe belediye baskanimizla birlikte bizleri ziyaret geldi. O saatte gelmesi bizleri anlamasi açisinda farkli bir duygu. Hal müsterimiz ve nakliyeci arkadaslarimizin, burada bir saatlik otopark süresi vardi. Bu süre zarfinin kendisine yetersiz geldigini ifade ettik. Kendisi de göreve geldiginde bu süreyi uzatacagina dair bizlere söz verdi. Bu sözü yerine getirdiginden dolayi hal esnafimiz, müsterilerimiz ve nakliyeciler adina Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ederiz.” derken, hal müsterisi Betül Ataç, “Daha önce süre kisitli oldugu için acele davraniyorduk. Yetismekte zorlaniyorduk. Ücrette bizi sikintiya sokuyordu. Süre uzatildigi için çok memnunuz. Baskanimiza bu konuda çok tesekkür ediyoruz. Bizim için çok iyi oldu. Bir kadin olarak, bazen tek basima da mal almaya geliyorum. Araba yerlestirme ya da bosaltmada zaman açisindan zorlaniyordum. Ben ve benim gibi diger kadinlarin da buraya gelmesi açisindan destek oldugunu düsünüyorum. Böyle destekler, bizim için çok iyi adim oluyor.” seklinde konustu.



"Otopark ücreti maliyete yansiyordu"

Hal esnafi Ismail Sürgit, “Halden, ufak bir sey bile alsan, çikman bir buçuk, iki saati buluyordu. Çogu insan alacagi bir kasa mal için, ödedigi otopark ücretini maliyetine yansitiyordu. Ister istemez satisina da yansitiyordu. Çok güzel olmus. Verilen sözler bir bir yerine geliyor. Bunu da takip ediyoruz. Emekçiler adina güzel bir davranis. Tesekkür ederiz.” ifadelerini kullanirken, nakliyeci Cemil Tekin, “Bir saatte burada isimizi bitiremiyor, sonra para ödemek zorunda kaliyorduk. Iki saate çikarttigi için Manisa Büyüksehir Belediye Baskanina tesekkür ediyorum.” dedi.

Hal esnaflarindan Hüseyin Aslan, “Müsteriler otopark süresinden magdurdu. Ferdi baskana dile getirdik. Hizli ve etkin bir sekilde süreyi, iki saate çikartti. Ferdi baskandan, çok memnunuz” diyerek memnuniyetini iletirken, hal müsterisi Mustafa Sert ise sürenin uzatilmasinin kendileri için iyi oldugunu belirterek Baskan Zeyrek’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA