Babasinin Silah Arkadaslarini Görünce Gözyaslarina Hakim Olamadi

Karaman’da lise ögrencilerinin gaziler ve gazi yakinlari ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Mezarligi’na yaptiklari ziyarette duygusal anlar yasandi. Kibris gazisi babasini 5 yil önce kaybeden Ayse Üstbas, mezarlik ziyaretinde babasinin silah arkadaslarini karsisinda görünce duygulanarak gözyaslarina hakim olamadi.

Babasinin Silah Arkadaslarini Görünce Gözyaslarina Hakim Olamadi
Karaman Necip Fazil Kisakürek Sosyal Bilimler Lisesi ögrencileri, ‘Çevreme Duyarliyim, Degerlerime Sahip Çikiyorum’ (ÇEDES) projesi çerçevesinde gaziler ve gazi yakinlari ile birlikte sehir mezarligindaki Türkiye Muharip Gaziler Mezarligini ziyaret etti. Ziyarette Kur’an-i Kerim okunarak dua edildi.

"Onlari görünce babami görmüs gibi oldum"

Anaokulu ögretmeni olan Ayse Üstbas, proje çerçevesinde lise ögrencileri ile kentte bulunan gazilerin sehir mezarligindaki Türkiye Muharip Gaziler Mezarligi’na yapacaklari ziyarete katildi.

Üstbas, burada 5 yil önce kaybettigi Kibris gazisi babasi Mustafa Altay’in silah arkadaslarini karsisinda görünce duygulanarak gözyaslarina hakim olamadi.

Hayatini kaybeden bütün gazilere Allah’tan rahmet, yasayanlara da uzun ömürler dileyen Üstbas, “Ögretmenlerimiz, ögrencilerimiz ve babamin gazi arkadaslari bugün babam için buradalardi. Gerçekten çok duygulandim. Gazilerimizi kiyafetleriyle görünce de babami görmüs gibi oldum. Gazi bir babanizin olmasi, onun evlatlari olmamiz gerçekten güzel bir duygu” diye konustu.



"Buraya gelmek beni çok duygulandirdi"

Arkadaslariyla Türkiye Muharip Gaziler Mezarligini ziyaret eden lise ögrencisi Sude Uçkun ise, “Burada yatan insanlar vatanlari için kendilerini ortaya koydular. Bu vatani korumak için her seyi yaptilar. O yüzden buraya gelmek benim için çok önemli. Hatta ben buraya geldigimde biraz duygulandim. Ben ne gazi yakiniyim ne de sehit yakiniyim ama yine de buraya gelmek beni çok duygulandirdi. Herkes bir sekilde buraya gelip duasini etmelidir. Herkes vatanina bir sekilde sahip çikmali, ayni burada yatan insanlar gibi” dedi.



"ÇEDES projesini yürütüyoruz"

Karaman Necip Fazil Kisakürek Sosyal Bilimler Lisesi’nde biyoloji ögretmeni olan Bediha Fidanboy, “Ögrencilerimizle ‘Çevreme Duyarliyim, Degerlerime Sahip Çikiyorum’ (ÇEDES) projesini yürütüyoruz. Bu projede manevi duygular, milli duygular ve çevre ile ilgili etkinlikler gerçeklestirdik. Bir önceki etkinligimizde sehitligi ziyaret etmistik ve okulumuzun sayfasinda paylasmistik. Bu paylasimi gören bir gazi torunu olan velimiz gazileri de ziyaret etmemizi önerdi. Biz de bu öneriyi kabul ettik ve ögrencilerimizle ziyarete gazilerimizi de davet ettik” dedi.

Kaynak: İHA