10 Yeni Tramvay Alim Ihalesi Tamamlandi, Ilk Teslimat 24 Ay Sonra

SAMSUN – Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, 10 adet yeni tramvay alim ihalesinin sonuçlandigi, trenlerin 24 ay sonra teslim edilmeye baslanarak yolcu tasima hizmeti verecegini söyledi.

10 Yeni Tramvay Alim Ihalesi Tamamlandi, Ilk Teslimat 24 Ay Sonra
Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan 2023 yili Ekim ayinda, Samsun’da kullanilmak üzere 10 adet tramvay alinacagi açiklanmisti. 40-42 metre uzunlugundaki 450 yolcu kapasiteli 10 adet tramvayin temin edilmesi için yapilan ihaleyi yerli bir firma kazandi ve ihale onaylandi. Ihale, trenlerin yedek parçalarini da kapsayacak sekilde her bir vagonu 200 milyon TL, toplamda 2 milyar TL olacak sekilde tamamladi. Ihlas Haber Ajansi mikrofonlarina konu hakkinda bilgi veren Baskan Halit Dogan, Ilk teslimatin 24 ay sonra yapilacagini, 10 yeni tramvayin 36 ay içerisinde envantere katilacagini belirterek, açiklamalarda bulundu.

“Ihale onaylandi, trenler 24 ay sonrasinda bize teslim edilmeye baslanacak”

Trenlerin 24 ay sonrasinda teslim edilmeye baslayacagini dile getiren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Her bir tren 450 kisi kapasiteli olacak sekilde 10 yeni rayli sistem treni alim ihalesi yapildi. 7 Mayis’ta yapilan ihale onaylandi. Ihaleyi yerli firmalardan bir tanesi almis oldu. Ihaleyi yerli bir firmanin kazanmasi da bizim için mutluluk oldu. Yeni trenler 24 ay sonrasinda bize teslim edilmeye baslanacak. 36 ayin sonunda ise 10 yeni trenimiz Samsun halkinin hizmetine sunulmus olacak” dedi.



“5 yil içerisinde ulasim hattimizi önemli ölçüde arttirmis olacagiz”

Sehir içerisindeki ulasimi rahatlatacak adimlar attiklarini ifade eden Baskan Halit Dogan, “Bir taraftan da Samsun Sehir Hastanesi’nin ulasimi için orada da rayli sistem olmasiyla alakali bir çalismamiz mevcut. Insallah bu çalismayi da Ekim ayina kadar bitirmeye yani bütçeye yetistirmeye çalisiyoruz. Bütçeye yetistirebilirsek insallah bu tren ihalesini de rayin yapilma ihalesini de gelecek yil yapmayi planliyoruz. Bunlari yapabilirsek gelecek 5 yil içerisinde ulasim hattimizi önemli ölçüde arttirmis olacagiz” diye konustu.

Trafik sirkülasyonu için de çalistiklarina deginen Baskan Dogan, “Sehir içerisinde normal trafik sirkülasyonu için de Samsunlularin beklentileri var. Hem bakanlik yetkilileri tarafiyla hem biz hem de bu konudaki yetkin proje ofisleri ile ulasimimizi rahatlamak adina çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Bir asamaya geldigimizde de kamuoyu ile paylasacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA