Amasya'da Devriye Gezen Bekçiler Fark Etti, Minibüste 26 Tarihi Küp Ele Geçirildi

Amasya’da gece devriye gezen bekçilerin fark ederek bildirdikleri bir minibüste yapilan aramada 26 adet çesitli ebatlarda tarihi küp ele geçirildi. Küplerin 1’inin Roma, 2’sinin Bizans, 23’ünün de Osmanli dönemine ait oldugu degerlendirildi. 3 kisi gözaltina alindi.

Amasya'da Devriye Gezen Bekçiler Fark Etti, Minibüste 26 Tarihi Küp Ele Geçirildi
Edinilen bilgiye göre, Amasya il merkezinde gece devriye yapan çarsi ve mahalle bekçileri süphelendikleri bir minibüste çok sayida küp oldugunu fark etmeleri üzerine durumu amirlerine bildirdi. Tarihi eser kaçakçiligi olabileceginin degerlendirilmesi üzerine olay yerine Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi (KOM) ekipleri sevk edildi. Minibüsün arka kisminda yapilan aramada toplam 26 adet tarihi eser oldugu degerlendirilen küp ele geçirildi. Minibüste bulunan B.S, F.U ve R.H gözaltina alindi. 2863 sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu kapsaminda tahkikat baslatildi.

Küplerin 1’inin Roma, 2’sinin Bizans, 23’ünün de Osmanli döneminden kalma oldugu degerlendirildi. Amasya Emniyet Müdürlügü küplerin görüntülerini basinla paylasti.
Kaynak: İHA