Kaza Süsü Verilen Cinayette Saniklar Hakim Karsisina Çikti

AK Parti Develi Ilçe Baskan Yardimcisi Eyüp Aslantürk’ü kaza süsü vererek öldüren saniklarin yargilanmasina basladi. Sanik B.E., "Maktulü aracin soför koltuguna tasidik. F.P. maktulün kucagina, yan koltuga da K.S.Y’nin oturdu. Ben de kendi aracimla takip ettim. Aracin vitesi bosta kaldigi için bir süre gidip su kanalina devrildi" dedi.

Kaza Süsü Verilen Cinayette Saniklar Hakim Karsisina Çikti
Kayseri 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu saniklar B.E., K.S.Y., F.P. ve B.G. ile tutuksuz saniklar M.T. ve A.T. ile taraf avukatlari katildi.

Durusmada savunma veren tutuklu sanik B.E. annesi hakkinda asilsiz ve çirkin sözler sarf ettigini öne sürdügü maktulü, kardesi K.S.Y, bacanagi F.P. ve arkadasi B.G. ile evinden alip, korkutup birakmayi amaçladigini söyledi.

Olay günü, K.S.Y, F.P. ve B.G. ile maktulün evinin bulundugu yere birakip is yerine döndügünü ifade eden B.E, diger 3 sanigin evin elektriginin bagli oldugu trafonun kablosunu kestigini, taninmamak için kar maskesi takarak eve gittikleri ve maktulü aldiklarini ifade etti.

Daha sonra maktulü kendi aracina bindiren 3 sanik ile yolda karsilastiklari iddia eden B.E, "Maktulü bag evine götürdük. Bende kar maskesi yoktu. Maktul beni tanidigi için aracimdan inmedim, yüzümü görmesini istemedim. B.G. veya F.P. maktulün nefes almadigini söyledi.

Baktim, nabzi atmiyordu. Daha önceden hastanede çalismamdan dolayi bildigim için, maktulü sert bir yere yatirarak kalp masajina basladim ve suni teneffüs yaptim. Kardesim de ara ara bana yardim etti. Kaburgasindaki kirik kalp masaji esnasinda oldu. Kendisini darp ettigimiz iddiasi dogru degildir. Panik yaptigimiz için 112’yi aramak aklimiza gelmedi. Bulundugumuz yer Erciyes yoluna yakin oldugu için araciyla oraya birakalim dedim. Farlarini açik birakalim, trafik yogun oldugu için yoldan geçenler görür yardim eder diye düsündük. Maktulü aracin soför koltuguna tasidik. F.P. maktulün kucagina, yan koltuga da K.S.Y’nin oturdu. Ben de kendi aracimla takip ettim. Aracin vitesi bosta kaldigi için bir süre gidip su kanalina devrildi. Biz sehir merkezine döndük" dedi.

Sanik K.S.Y. ise maktulün annesi hakkinda agza alinmayacak laflar sarf ettigini öne sürerek, maktulü korkutmak amaçli bu eyleme giristigini, ancak olay bu noktaya geldigi için de pisman oldugunu belirtti.

Saniklar F.P. ve B.G. de maktulü kendilerinin öldürmedigini ve kalp krizi sonucu hayatini kaybettigini öne sürerek, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Tutuksuz saniklar M.T. ile kocasi A.T. de herhangi bir dahilleri olmadiklari olayi daha sonra ögrendiklerini iddia ederek beraatlarini talep etti.

Maktul Eyüp Aslantürk’ün esi A. Aslantürk ise karsi tarafin aile dostu oldugunu ve aralarinda bir husumet bulunmadigini söyledi.

Esinin son zamanlarda karsi tarafin bir yakiniyla gönül iliskisi oldugunu kaydeden A. Arslantürk, "Esimin kalp rahatsizligi vardi. Daha öne kalp krizi geçirmisti. Son zamanlarda tavirlari da degismisti. Karsi tarafin bir yakiniyla görüsüyordu. Hayatinda baska kadinlar da vardi. Telefonunda uygunsuz resimler gördüm. Bunu daha sonra çocuklarima da anlatim. Netlestirip ona göre yoluma bakacaktim. Ilk kez burada anlatiyorum. Sikayetçiyim" diye konustu.

Müsteki iki kardes de saniklardan sikayetçi olduklarini belirterek, adaletin yerini bulmasini istedi. Mahkeme baskani tarafindan yeniden söz verilen saniklar ise maktulün kalp rahatsizligi ve gönül iliskisine iliskin bilgi sahibi olmadiklarini anlatti. Durusma eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Olay

Hacilar ilçesi Erenler Caddesi’nde 50 SF 514 plakali otomobille geçirdigi trafik kazasinda hayatini kaybettigi zannedilen Eyüp Aslantürk’ün (57) ölümüyle ilgili süphe üzerine Kayseri Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi. 5 ay süren detayli sorusturma sonucu 4’ü tutuklu 6 süpheli hakkinda iddianame düzenlendi.

Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, tutuklu saniklar B.E, K.S.Y, F.P. ve B.G’nin ’tasarlayarak öldürme’, ’cebir kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilmaya azmettirme’, ’kamu hizmetine tahsis edilmis esyaya zarar vermeye azmettirme’ ve ’gece vakti konut dokunulmazligini ihlal etmeye azmettirme’ suçlarindan cezalandirilmalari talep edildi. Tutuksuz saniklar M.T. ve A.T. için de ’tasarlayarak öldürmeye yardim etme’, ’cebir kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilmaya yardim etme’, ’kamu hizmetine tahsis edilmis esyaya zarar vermeye yardim etme’ ve ’gece vakti konut dokunulmazligini ihlal etmeye yardim etme’ suçlarindan ceza talep edilen iddianame, Kayseri 2. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sanik, müsteki ve tanik beyanlarina yer verilen iddianamede, Eyüp Aslantürk’ün ölümüyle ilgili detayli bilgiler yer aldi. Hazirlanan iddianamede sanik M.T’nin maktulün ailesini misafir ettigi olay gününde saniklar B.E., K.S.Y., F.P. ve B.G.’nin eylemi gerçeklestirmek üzere harekete geçtikleri belirtildi. Iddianame su bilgilere yer verildi:

"4 sanigin B.E’nin kullandigi araçla güvenlik kameralarina yakalanmamak için arka yollardan maktulün evinin bulundugu yere gittigi, plan dogrultusunda saniklardan K.S.Y.’nin evin elektriginin bagli oldugu trafonun kablosunu kestigi tespit edilmistir. 3 sanigi evin arka kapi tarafina birakan B.E.’nin araciyla is yerine geri döndügü, evin kapisini açan maktulü darbeden kar maskeli 3 sanigin maktulün agzini bez ve koli bandiyla, ellerini de plastik kelepçeyle bagladigi belirlenmistir. Daha sonra maktulü kendi aracina bindiren 3 sanigin B.E.’nin nisanlisinin üzerine kayitli parselde bulunan bag evine gitmek üzere yola çiktigi, yolda saniklardan B.E.’nin de araciyla kendilerine katildigi, saniklarin maktulü bag evinin kömürlük olarak kullanilan deposuna götürdügü tespit edilmistir. Saniklarin sandalyeye oturttuklari maktulü agzi bagli olarak darp ettikleri, gögsünde kaburga kiriklari olusacak sekilde darp edilen maktulün olay yerinde hayatini kaybettigi belirlenmistir. Saniklarin olaya trafik kazasi süsü vermek amaciyla maktulü öldürdükten sonra aracinin soför koltuguna tasidigi, F.P.’nin maktulün kucagina, yan koltuga da K.S.Y.’nin oturdugu, B.E.’nin araciyla takip ettigi, F.P.’nin vitesi bosa alarak araçtan indigi ve araci iterek su kanalina dogru yönlendirdigi tespit edilmistir. Aracin çok fazla ilerlemeden durdugu, saniklarin diger araç ile olay yerinden ayrildigi belirlenmistir."
Kaynak: İHA