Yozgat Belediyesi Kent Ve Basin Müzesi Olusturacak

Kentteki tarihi konaklarin restore çalismalarini sürdürdüklerini belirten Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, eski askerlik sube binasini kent müzesine dönüstüreceklerini ve basin müzesi kuracaklarini da açikladi.

Yozgat Belediyesi Kent Ve Basin Müzesi Olusturacak
Yozgat evleri olarak da bilinen tarihi konaklari restore ettirmek için çalismalara basladiklarini belirten Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, bu konaklari turizme kazandiracaklarini söyledi.



“Restorasyon çalismalarini hizlandiracagiz”

Arslan yaptigi açiklamada, “Istanbulluoglu Mahallesi’nin üst kisimlarinda Yozgat evlerinden olusan bir tarihi doku olusturup bir sokak ortaya çikartmak istiyoruz. Daha önce 10’un üzerinde konak restore edildi. Simdi ise 2. Karslioglu Konagi’nin restorasyon projesini ihaleye hazirliyoruz. Bizim bu dönemdeki önceligimiz eskileri restore etmek olacak. Belediyenin elinde su anda 30’a yakin eski ev ve konak var. Kamulastirmasi tamamlanmis, insallah ilk dönemde oldugu gibi bu dönemde de bu tür restorasyon çalismalarini hizlandiracagiz.” dedi.

“Eski askerlik binasi kent müzesi olacak”

Eski askerlik sube binasini kent müzesine dönüstüreceklerini de ifade eden Arslan, "Eski askerlik subesi, Milli Saraylar’dan kent müzesi olarak kullanilmak üzere belediyemize tahsis edildi. Biz bunu amaci dogrultusunda kullanmak istiyoruz. Kent müzeleri sehrin geçmisini anlatmak, sehri tanitmak açisindan son derece önemli sehirde mutlaka bulunmasi gereken yapilar. Yozgat’i bir kent müzesiyle tanistiracagiz. Restorasyonu tamamlanmak üzere olan Yanan hamamini da sosyal ve kültürel amaçli kullanmak istiyoruz." diye konustu.

“Basin müzesi kent park mevkine kurulacak”

Kentte basin müzesi kurmak için de çalisma baslatacaklarini anlatan Arslan, “Yozgat’in en azindan yakin tarihi geçmisini bir araya toplayarak kentin geçmisine isik tutacak bir çalisma yapmayi düsünüyoruz. Basin müzesini çok önemsiyorum çünkü yerel basinimizin elinde çok degerli materyaller var. Yozgat’in geçmisini, tarihini, kültürünü yansitma açisindan bunun heder olmamasi lazim. Hem basili malzemenin hem de kullanilan basili olmayan malzemenin bir müze ortaminda sergilenmesinin Yozgat için çok önemli olduguna inaniyorum. Insallah su ilk günler telasi geçtikten sonra basin mensuplarimizla bir araya gelip en güzel sekilde bir basin müzesini gerçeklestirelim istiyorum. Bunun için de Kent Park’ta nikah dairesinden bosalacak mekani düsünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA