Turkcell Akademi Ve TEV, Yeni Mezunlari Is Hayatina Hazirliyor

Turkcell Akademi ve Türk Egitim Vakfi’nin, Türkiye’nin genç yeteneklerine destek olmak amaciyla baslattigi ‘Dünyanin Gelecegi ve Gelecegin Dünyasi Gelisim Programi’nin bu yil ikincisi gerçeklestiriliyor. TEV’in yeni mezun bursiyerlerine özel olarak hazirlanan programla, gençlerin kariyer ve uzmanlik yolculuklarina ilk adimlarini atmalari hedefleniyor.

Turkcell Akademi Ve TEV, Yeni Mezunlari Is Hayatina Hazirliyor


Turkcell Akademi ve Türk Egitim Vakfi’nin (TEV), is hayatina yeni atilan genç yeteneklere destek vermek amaciyla yaptigi is birligi, bu yil da devam ediyor. ‘Dünyanin Gelecegi ve Gelecegin Dünyasi Gelisim Programi’ ile TEV mezunlarinin kariyer ve uzmanlik yolculugundaki ilk adimlarinda daha donanimli olmalari amaçlaniyor. Sirketin gençlerin egitimine ve gelisimine yönelik destek verdigi projeler, yetenek dönüsümünü saglarken, gençleri yarinin yetkinliklerine hazirliyor, ayni zamanda gelecege yatirim yapma vizyonunu da güçlendiriyor.

Bu yil ikincisi düzenlenen program, canli sanal siniflar, dijital içerikler ve uygulamali deneyim seanslari gibi çesitli etkinliklerle toplamda 3 bin 100 ögrenciye 3 ay sürecek bir gelisim firsati sunacak. TEV’in yeni mezun bursiyerlerinin kariyerlerindeki ilk adimi atmalarini da destekleyen bu program, is hayatlarinin baslangicinda genç yeteneklere rehberlik ederek, onlari sektörel deneyimlerle donatmak amaciyla olusturuldu. Gelisim programi, kisisel gelisim egitimleri ve teknik egitimlerden olusuyor.

TEV mezunlari için “Is Hayatina Merhaba”, “Kendine Yatirim Yap” ve “Teknigini Gelistir” baslikli 3 ayri modülden olusan bu programla, ögrencilerin 21. yüzyilin gerektirdigi yetkinlikleri kazanmasi ve multidisipliner çalisma becerilerini gelistirmesi hedefleniyor. Programin basarili olan katilimcilari, Turkcell Akademi katilim sertifikasi almaya hak kazanacak ve sirket yöneticileri ile mentorluk seanslarina katilma firsati elde edecekler.

“Yeni mezunlarin kariyerlerine güçlü bir baslangiç yapmalarina destek oluyoruz”

Turkcell Insan ve Is Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Erkan Durdu, programa iliskin sunlari söyledi: “Türkiye’nin Turkcell’i olarak, bugüne dek egitim alaninda hayata geçirdigimiz projelerle her zaman toplumsal fayda saglayan bir dönüsüme öncülük etmeyi amaçladik. TEV de bu misyonumuzla örtüsen, egitimde firsat esitligi ve gençlerin gelecege güvenle bakmalari için çalisan köklü bir vakif. Sirket olarak TEV’in vizyonuna inaniyor ve ülkemizin bu degerli kurumuyla genç yeteneklere destek olmak adina güç birligi yapiyoruz. Yeni mezunlar için kariyer yolculugu oldukça heyecan verici ancak bir o kadar da zorlayici olabilir. Bu programla, genç yeteneklere sektördeki is firsatlarini kesfetme, kisisel ve profesyonel gelisimlerini destekleme imkâni sunuyoruz. Turkcell Akademi’de sundugumuz egitim imkânlari ile teknolojiye erisimi kolaylastirarak dijital okuryazarlik düzeyini arttiriyor ve yeni dijital dünyanin gerekliligi olan yetkinlikleri kazandiriyoruz. Hizla degisen yeni teknolojilere ve is modellerine adapte olabilme, veri analizi ve yapay zekâ konularina kadar genis bir yelpazeden olusan egitimlerle yeni mezunlarin kariyerlerinde güçlü bir baslangiç yapmalarina yardimci olmayi hedefliyoruz.”

Türk Egitim Vakfi Genel Müdürü Banu Taskin ise programin hayata geçirilmesine olanak saglayan herkese tesekkür ederken; “Turkcell Akademi ile gerçeklestirdigimiz is birligiyle, ‘Gelecege Hazirlik Programi’ni ögrencilerimiz ile bulusturduk. Türk Egitim Vakfi olarak bu yil da ‘Turkcell Dünyanin Gelecegi ve Gelecegin Dünyasi Gelisim Programi’ projesine ortak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Topluma faydali olmanin sirrina mazhar olmus insanlarin ögretilerinden de gördügümüz üzere bilgi ve bilgelik paylasimi toplumsal bir sorumluluktur. Bilgiyi paylasarak, toplumun geneline isik saçmak ve birlikte daha iyi bir dünya insa etmek mümkündür. Iste Turkcell ailesinin bu çok degerli projesinin hizmet ettigi ilke tam olarak budur. Gençlerimizin egitim hayatlarina yönelik burs destegi saglamanin yani sira, onlari yasama hazirlayacak deger ve niteliklerin de kazandirilmasina yönelik firsatlar saglama noktasinda gayretlerimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA