Artvin'de Gelin Ve Damat Dügünlerine Dolmusla Gitti

Artvin’de dünya evine giren gelin ve damat dolmus kullanarak dügün salonuna gitti.

Artvin'de Gelin Ve Damat Dügünlerine Dolmusla Gitti
Artvinli Tolgahan Aydemir ile Adana’dan gelin gelen Sifa Kabayel, dügünleri için gelin arabasi yerine, toplu tasima kullanimina dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla kuaförden dügün salonuna kadar dolmus kullandi. Aydemir ve Kabayel çifti hazirliklarini tamamladiktan sonra Sehit Dursun Acar Caddesi’nde dolmus duragina giderek ‘Çarsi–Köprü’ güzergahindaki dolmusa bindi. Dolmus soförü ve yolcular gelin ve damadi görünce saskinliklarini gizleyemezken, güzergah boyunca dolmusa binen vatandaslar gelin ve damatla bol bol fotograf çektirerek anin tadini çikardi.

Tolgahan Aydemir, nikah töreni öncesinde gazetecilere yaptigi açiklamada, farklilik olmasi açisindan ve toplu tasima kullanimina dikkati çekmek için bu özel günlerinde ani olsun diye dolmusa bindiklerini söyledi.



Artvin’de bir dügün salonu isletmecisi oldugunu ifade eden Aydemir, evlilik konusunda çekinceleri oldugunu belirterek "Sifa’yi görünce evlenmeye karar verdim. Dügünümde farkli bir sey olmasini istedim. Herkes dügün araci olarak tir yapti, otobüs yapti, at arabasi yapti, limuzin yapti ama hiç kimse dolmusu yapmamisti. Dolmusçularin da nasil tepki verecegini bilmiyordum. Ilk olsun istedim. Bizi gören insanlar çok sasirdi. Dolmusu durdurmak için el kaldirdim, dolmusçu ondan yol istedigimi zannetti. ’Yok abi, biz dolmusa binecegiz’ deyince sasirdi. Dolmusa binerken izin isteyenler oldu. ’Dolmus kiralik mi’ diye soranlar oldu" dedi.

Sifa Kabayel de dügününde böyle bir sey hayal etmedigini ifade ederek, "Esimin fikrine sicak bakmadim. Degisik tepkiler alabilecegimizi düsünüyordum ama çok güzel tepkiler aldik. Çok mutlu olduk. Çocuklarimiza anlatacagimiz güzel bir ani yasadik" diye konustu.

Kaynak: İHA