Turkcell'in Dijital Ürünlerini Türkiye'nin 'Zeka Gücü' Gençleri Gelistirecek

Turkcell’in Milli Egitim Bakanligi is birligiyle hayata geçirdigi ‘Zeka Gücü’ projesi kapsaminda baslattigi ‘Yapay Zeka Maratonu’ sürüyor. Türkiye’nin dört bir kösesinden maratona katilan 800 özel yetenekli liseli, 2,5 ay boyunca online olarak yapay zeka, veri bilimi ve makine ögrenmesi konularinda egitim aldi. Gençler, ‘hackathon’ ayaginda da Turkcell’in dijital ürünleri için çözümler gelistirecek.

Turkcell'in Dijital Ürünlerini Türkiye'nin 'Zeka Gücü' Gençleri Gelistirecek


Bu yil 30’uncu kurulus yildönümünü kutlayan Turkcell, Milli Egitim Bakanligi is birligiyle Türkiye’nin özel yetenekli ögrencilerinin teknolojiye olan meraklarini artirmak, dijital becerilerinin gelismesine uygun ortam ve imkân saglamak amaciyla baslattigi ‘Zeka Gücü’ projesini dijital dünyaya uygun yeniliklerle büyütmeye devam ediyor. Proje kapsaminda bugüne kadar Türkiye’nin 48 sehrindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BILSEM) kurdugu 76 Zeka Gücü sinifiyla 250 binden fazla ögrenciye ulasan Turkcell, simdi de ‘Yapay Zeka Maratonu’ ile ögrencileri gelecegin dünyasina hazirliyor.

Online egitimlerle firsat esitligi saglandi

Yapilan açiklamaya göre, Türkiye’nin farkli sehirlerindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde egitim gören 800 lise ögrencisi Turkcell Yapay Zeka Maratonu kapsaminda firsat esitligi gözetilerek online egitim programina katildi.

Gençler, egitimlerde veri bilimi, yapay zeka ve makine ögrenmesinin temellerini ögrendi. Haftada 10 saat süren egitimlerle liseliler, Python programini kullanmayi ögrendi, veri görsellestirme üzerine çalisti, algoritmalarin mantigini kavradi ve örnek veri setleriyle proje çözümleri gerçeklestirdi. Ögrenciler program sirasinda uzman egitmenler ve Turkcell çalisanlarinin verdigi mentorluk destegiyle yapay zeka ve veri bilimi konusunda bilgi seviyelerini derinlestirdi.

Bireysel ya da ekip olarak katilmak mümkün

Egitim alan gençler, maratonun ikinci ayagi olan ‘hackathon’a, bireysel ya da ekip olarak katilabilecekler. Turkcell’in dijital ürün ve hizmetleri fizy, Pasaj ve Chatbot için çözümler gelistirecek ögrencilerden finale kalanlar, Mayis’in son haftasi Istanbul’da gerçeklesecek final etabinda projelerini sunacaklar. Dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

Ögrenciler 400’ü askin ödül kazandi

Sirket, Milli Egitim Bakanligi is birligiyle 2016 yilinda hayata geçirdigi ‘Zeka Gücü’ projesinde özel yetenekli ögrencilerin egitim aldigi Bilim ve Sanat Merkezleri’nde teknoloji siniflari açiyor.

Sirket, simdiye kadar Türkiye’nin 48 sehrindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde 9’u deprem bölgesinde olmak üzere 76 zeka gücü sinifi açti ve 250 binden fazla ögrenciye dokundu. Ögrenciler bu siniflarda yapay zeka, robotik kodlama ve uzay bilimleri gibi birçok alanda yeteneklerine göre egitim aliyor. Siniflarda kullanilan dizüstü bilgisayarlar, 3D yazicilar, proje gelistirmelerini saglayan robotik kodlama kitleri gibi donanimlarla ögrenciler, problemlere teknoloji tabanli çözüm üretebilecek beceriler kazaniyor. Ögrenciler proje kapsaminda simdiye kadar ulusal ve uluslararasi yarismalarda 400’ü askin ödül ve sampiyonluk kazandi.
Kaynak: İHA