TBMM Baskani Kurtulmus'tan DEM Parti'ye Ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, yeni anayasa çalismalari çerçevesinde DEM Parti’yi ziyaret etti.

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, yeni anayasa çalismalari çerçevesinde Meclisteki siyasi parti gruplarini ziyaret ediyor. DEM Parti’yi ziyaret eden Kurtulmus, Es Genel Baskanlari Tülay Hatimogullari Oruç ve Tuncay Bakirhan ile görüstü. Kurtulmus, ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada anayasa sürecine iliskin çerçeveyi paylastiklarini belirterek, süreci açik, seffaf, demokratik sekilde sürdürme taleplerini ilettiklerini ifade etti.

Kurtulmus, "Bizim temennimiz TBMM’de çok büyük bir çogunlukla siyasi partilerin üzerinde anlasabilecegi bir anayasa çalismasinin ortaya konulmasi ve bunun kabul edilmesidir" ifadelerini kullandi.

DEM Parti Es Genel Baskani Tülay Hatimogullari Oruç ise, yol temizligine ihtiyaç oldugunu söyleyerek, "Bizim de en büyük temmenimiz ciddi bir yol temizliginin yapilmasi, demokratik zeminin olusturulmasi, toplumsal mutabakatla Turkiye’de bütün farkliliklari, halklari, inançlari esit yurttaslik temelinde, bütün halklarin anayasal güvence altina alindigi bir zeminde anayasa yapim sürecinin açilmasi bizler açisindan önemli" seklinde konustu.

Kaynak: İHA