Selçuklu 2. El Pazari Yeni Gününde Kurulacak

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Yazir Kapali Pazar Alanina her ayin ilk çarsamba günü kurulan Selçuklu 2. El Pazari’nin günü degisti. Selçuklu 2. El Pazari, yogun ilgi üzerine yine ayni yerinde her ayin ilk pazar günü kurulacak.

Selçuklu 2. El Pazari Yeni Gününde Kurulacak
Selçuklu Belediyesi’nin sifir atikla ilgili örnek çalismalarindan olan ve her ayin ilk çarsamba günü Yazir Kapali Pazar Alaninda kurulan Selçuklu 2. El Pazari’nin günü degisti. Tüketim çilginliginin aza indirilmesi, ayni zamanda ev ekonomisine katki saglamak amaciyla açilan 2. El Pazari, vatandaslardan yogun ilgi görmesi üzerine hafta sonunda kurulacak. Yine ayni yerinde kurulacak olan 2. El Pazari artik her ayin ilk pazar günü süreklilik kazanacak.

Selçuklu 2. El Pazarinda neler satilabiliyor?

Selçuklu 2. El Pazari’nda 435’i sahsi, 5’i okul standi olmak üzere toplam 440 stant bulunuyor. Pazarda fincan takimlarindan tabaklara, giysilerden çantalara, eski kitaplardan oyuncaklara, küçük elektronik esyalardan radyolara kadar birçok ürün uygun fiyatlara bulunabiliyor. Her ayin ilk pazar günü Yazir Kapali Pazar Alani’nda süreklilik kazanacak pazarda ücretsiz stant açmak isteyen vatandaslar Selçuklu Belediyesi hizmet masalarina sahsen basvuru yapabiliyor.

“Sifir atikta 2. El Pazarimizla Türkiye’ye örnek oluyoruz”

Sifir atik konusunda bugüne kadar birçok projeyi hayati geçirdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak israfin önlenmesi, ülke kaynaklarinin bilinçli bir sekilde kullanilmasi ve toplumda sifir atik bilincinin olusturulmasi adina birçok projeye imza attik. Selçuklu 2. El Pazarimiz da bu projelerimizin içerisinde en çok ilgi görenlerden biri oldu. Vatandaslarimizdan gelen bu yogun ilgi üzerine 2. El Pazarimizi hafta sonuna aldik. Her ayin ilk çarsamba günü kurulan pazarimiz artik her ayin ilk pazar günü kurulacak. Bu projemizle evlerde ihtiyaç fazlasi olan esyalarin yeniden kullanilmasini saglamayi ve tüketim çilginliginin, israfin önüne geçilmesini amaçliyoruz. Bu sayede aile bütçesine de katki saglanmis olacak. Birçok projemizde oldugu gibi bu projemizle de Türkiye’ye örnek oluyoruz. 2. El Pazarimiza gösterdigi yogun ilgiden dolayi hemsehrilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA