Sakinligi Sevenler Için Kizkalesi'nin En Güzel Zamani

Son günlerde havanin isinmasiyla birlikte deniz suyunun 23 derecelere ulastigi Akdeniz’in incisi İçel’in en gözde mekanlarindan Kizkalesi’nde sakinligi sevenler tatilini geçirmeye basladi.

Sakinligi Sevenler Için Kizkalesi'nin En Güzel Zamani
UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesinde yer alan Korykos Antik Kenti’nin en önemli parçasi olan Türkiye’nin turizm merkezlerinden İçel’in Erdemli ilçesi sinirlarindaki ’Kizkalesi’nde en güzel zamanlar yasaniyor. Havanin 28 derecelere ulastigi bugünlerde deniz suyunun da 23 derece olmasiyla sakinligi sevenler tatillerini geçirmeye Kizkalesi’ne gelmeye basladi.

Tatil sehirleri arasinda denizi, altin sarisi kumuyla dikkat çeken Kizkalesi’nde tatilciler uygun fiyata tatil yapmanin firsatini da yasiyor. 5 gecelik tatil fiyatinin otel ve pansiyonlarda 10 ile 15 bin TL’ye gelmesi de tatilcileri cezbediyor. Mayis ayinda tatile gelenler hem denizin, hem kumsalin tadini çikartiyor. Günü birlik gelenler ise tekne turu yaparak Kizkalesi’ne giderek tarihi mekani geziyor.

"En güzel zamanlari

Sehir disindan tatil amaçli gelen ve kendini dünyanin harika yerlerinden Kizkalesi’nde bulduklarini belirten Mehmet Uysal," Suan en güzel zamanlari. Çocuklarla birlikte harika bir zaman geçiriyoruz. Deniz çok güzel. Gelir gelmez denize girdim. Insan dayanamiyor, Mart ayinda da olsak girerdim denize o kadar güzel albenisi var ki. Dünyanin öbür ucundan insanlar geliyor. Oteller de fiyat olarak çok uygun. Gerçekten en güzel zamanlari, yogunlasmadan herkese tavsiye ederim"dedi.



"Kizkalesi dünyaya açilan turizm kapisi"

Kizkalesi Kültür ve Turizm Dernegi Baskan Yardimcisi Mehmet Sirin Öztop ise," Sakinligi tercih edenler için mayis, haziran en güzel dönem. Kurban bayramiyla beraber Eylül’ün 15’ine kadar her yer dolu dolu geçecegi için sakinligi tercih edenleri simdi bekliyoruz. Fiyatlar çok makul, herkesin bütçesine uygun konaklayacagi tesisler mevcut, alternatifler çok fazla"ifadelerini kullandi.

Insanlarin denize girmeye basladigina dikkat çeken Öztop," Denizin sicakligi 23 derece. Tabi İçel tatil noktasinda çok güzel bir yer. 321 kilometre kiyi seridimiz mevcut. Basli basina bir destinasyon. Bununla beraber Kizkalesi dünyaya açilan turizm kapisi. Gerçekten muazzam bir denizimiz var, 25 metreden sonra derinlesiyor. Denizin içinde de tas yok. Suanda üstünde bulundugumuz altin sarisi kumumuzda da tas yok. Tam denizin ortasinda bir de karada kalemiz var. Iki kale var, yüzlerde tarihi nokta var. Misafirlerin günlerini kültür turlari ile zenginlestirecekleri inanilmaz alternatifler var" diye konustu.

Kaynak: İHA