Safari Kazasinda Can Pazari Açiklamasi 12'Si Turist 15 Yarali

Antalya’nin Manavgat ilçesinde, ayni sirkete ait safari tur araçlarinin çarpismasi sonucu meydana gelen kazada 11’i Ingiliz, 1’i Irlanda vatandasi olmak üzere 12 turist ve 3 personel yaralandi.

Safari Kazasinda Can Pazari Açiklamasi 12'Si Turist 15 Yarali
Kazanin ardindan olay yerinde tam anlamiyla can pazari yasanirken, araçtan yola firlayan yaralilara Jandarma, 112 Saglik ekibi ve itfaiye personellerinin yani sira vatandaslar ve tura çikan diger turistler yardima kostu. Kazayi gören ve yardima kosan genç kadin, araçlarin alabildigine hizli oldugunu, arkadan gelen aracin önündeki araca çarptiktan sonra yoldan çikarak devrildigini, böylesine büyük bir kazada can kaybinin olmamasinin sevindirici oldugunu söyledi.



Kaza, Manavgat ilçesi Degirmenli Mahallesi yolu üzeri Delioglanli Mevkiinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Alanya’nin Okurcalar, Avsallar ve Türkler Mahallelerindeki otellerden aldigi turistleri tasiyan Ferhat Arslan’in kullandigi 34 BSC 865 plakali yari açik tur minibüsü ayni istikamette gitmekte olan Özcan Akkaya’nin kullandigi 34 BSC 990 plakali yari açik safari tur minibüsüne arkadan çarpti. Ferhat Arslan’in kullandigi 34 BSC 865 plakali tur minibüsü, önündeki minibüse çarptiktan sonra yoldan çikarak yolun saginda bulunan betonarme aydinlatma direginin üzerine devrildi.

Kazada, arkadan çarpan araci kullanan Ferhat Arslan, araçta personel olarak bulunan Levent Toslak ve Ziya Öztürk ile araçta yolcu olarak bulunan Ingiliz turistler Cipriah Florih Locatus, Andreaa Locatus, Saya Anays Locatus, Luley Bulorky, Tina Taylor, Mr Kacper Marcin, Luley Bulorky, Uljana Golubeva, Evelina Matveeva, Laura Ellen Carlton, Bobby Luke Carlton, Gillian Smith ve Irlanda vatandasi Julia Marie yaralandi.

Kazanin ardindan olay yerine Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Merkez ve Sarilar Jandarma Karakollari, Jandarma Trafik, 112 Saglik ekipleri ve Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Manavgat Birimine bagli ekipler sevk edildi. Devrilen araçtan yola savrulan ve aci içerisinde kivranan yaralilara ilk müdahale olay yerine gelen ekipler tarafindan olay yerinde yapildiktan sonra Manavgat’ta bulunan hastanelere kaldirildilar. Yaralilardan 53 yasindaki Ingiliz vatandasi Luley Bulorky’in hayati tehlikesinin oldugu bildirildi.

Kaynak: İHA