Nevsehir'deki Dolandiricilik Operasyonunda 5 Tutuklama

Nevsehir Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlügü ekiplerince sahte ilanlarla yaklasik 350 kisiyi 3 milyon lira dolandiran çeteye yönelik yapilan operasyonda gözaltina alinan 27 sahistan 5’i tutuklandi.

Nevsehir'deki Dolandiricilik Operasyonunda 5 Tutuklama
Nevsehir’de ikamet eden Emrah A. isimli vatandas internet sitesinde yayinlanan satis ilaninda gördügü elektrikli bisikleti almak istedi. Piyasa degeri yaklasik 20 bin lira olan elektrikli bisikleti ikinci el olarak 5 bin 250 liraya pazarlik yapti. Dolandiricilar bir Internet satis platformunun benzerini yaparak bu site üzerinden ödeme yapilmasini sagladi. Emrah A. almis oldugu 2. el elektrikli bisikletin ödemesini yapti. Ödemenin gelmedigini söyleyen dolandiricilar Emrah A. ile tekrar iletisime geçti. Bunun üzerine dolandirildigini anlayan Emrah A. sikayette bulundu.

Nevsehir Cumhuriyet Bassavciligi ile koordineli olarak çalisma baslatan Nevsehir Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, 3 ay fiziki ve teknik takip yapti. Ekipler Sosyal medyada yer alan ikinci el ürün satis ilanlari araciligiyla, sahibinden.com isimli alisveris sitesinin benzerini/sahtesini yapmak suretiyle, sahte "güvenli ödeme" siteleri araciligiyla; dolandiricilik islemi yapildigini belirledi.

Nevsehir Merkezli Igdir, Van, Mardin, Gaziantep, Adana, İçel, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Tekirdag ve Izmir illerinde yapilan operasyonlarda 27 süpheli sahis gözaltina alinmisti.

Yapilan operasyonda 27 süpheli sahis yakalanarak gözaltina alinirken, yapilan aramalarda; dolandiricilik faaliyetlerinde kullanilan 34 cep telefonu, 38 sim kart, 5 SD kart, 3 laptop ile çok sayida dijital materyal ve 1 adet kurusiki silah ele geçirildi.

Nevsehir Emniyet Müdürlügüne getirilen süphelilerin Emniyetteki islemleri sonrasinda Adli makamlara sevk edilen 27 süpheliden 7’si tutuklandi. 5 süpheli adli kontrol sarti ile serbest birakilirken 15 sahista savcilik ifadesinin ardindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA