Hamas Siyasi Büro Üyesi Hamdan Açiklamasi 'Son Ateskes Teklifine Tutumumuz Olumsuz'

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, "Son ateskes teklifine iliskin tutumumuz olumsuz. Ancak görüsmeler hala devam ediyor” dedi.

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, arabulucular tarafindan sunulan ve Israil’in de yesil isik yaktigi son ateskes teklifine iliskin Lübnan medyasina açiklamalarda bulundu. Hamdan, "Son ateskes teklifine iliskin tutumumuz olumsuz. Ancak görüsmeler hala devam ediyor” dedi.

Hamdan ayrica Israil’in Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine uzun süredir gerçeklestirmesi beklenen kara saldirisini baslatmasi halinde müzakerelerin durdurulacagini vurgulayarak, “Düsman Refah operasyonunu gerçeklestirirse müzakereler durdurulur ve direnis (Hamas), ates altinda müzakere yapmaz” diye konustu.

Daha sonra Hamas’tan yapilan açiklamada, olumsuz tutumun müzakerelerin durdugu anlamina gelmedigi ifade edildi. Israil medyasi ile Hamas’in kendi teklifini sunmasi planlandigini öne sürdü.

Hamas, kalici ateskes istiyor

Öte yandan, Hamas saldirilarin kalici olarak sona ermesini isterken, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ise söz konusu talebe karsi çikiyor. Israil medyasi dün ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüsmen Netanyahu’nun Hamas’in ’saldirilarin tamamen durdurulmasi’ talebinde israrci olmasi etmesi halinde Israil’in Refah’a kara saldirisi baslatacagini ve ateskes anlasmasi yapilmayacagini söyledigini aktarmisti.
Kaynak: İHA