Gazeteci Salantur, 20. Ankara Kitap Fuari'nda Okurlariyla Bulustu

Gazeteci ve yazar Sefa Salantur, ATO Congresium’un ev sahipligi yaptigi 2. Ankara Kitap Fuari’nda okurlariyla bir araya geldi.

Gazeteci Salantur, 20. Ankara Kitap Fuari'nda Okurlariyla Bulustu
Gazeteci ve Yazar Sefa Salantur, 20. Ankara Kitap Fuari’nda her yastan okuyucusuyla bulustu. Aralarinda çok sayida ögrencinin de oldugu okurlariyla sohbet eden ve kitaplarini imzalayan Salantur, gençlerin ve çocuklarin Cumhuriyete sahip çikmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Duayen siyasetçi ve devlet adami Köksal Toptan’in biyografisini anlattigi “Sakin Güç Köksal Toptan” ile ilk Meclisin toplanmasini günümüzden 23 Nisan 1920 tarihine giden iki çocugu gözünden anlatan “Ilk Meclise Yolculuk” kitaplarini kaleme alirken büyük bir heyecan duydugunu belirten Salantur, ayni heyecani okurlarinin da yasamasindan memnuniyet duydugunu ifade etti.

Birinci Meclis’in hikayesini “dünyada esi benzeri olmayan hikaye” olarak nitelendiren Salantur, sunlari kaydetti:

“Düsünün 1920’li yillarda ülke isgal edilmis, yokluklar içinde bir lider, Milli Mücadeleyi yönetmek için bir Meclis açiyor. Dünyada savas yönetip basariya ulastiran ve cumhuriyet kuran baska bir parlamento yok. Iste bu yokluklar içindeki var edilis hikayesin çocuklarimiza hatirlatmak istedim. Ilk Meclisin gençlerimize verdigi mesaj; asla umutsuzluk yoktur. Gençlerimize kitapta sunu diyoruz: Millî Mücadelenin kahramanlari hep birlikte yürütülen bu savasi umutla kazandilar. Ve bize çok önemli bir seyi gösterdiler: Umudumuzu kaybetmedigimiz sürece her türlü zorlugun üstesinden gelebiliriz. Bugün de eksiklerimiz ve zorluklarimiz olabilir ama hiçbiri o mücadele günleri kadar agir ve hayati degil. Bize bu cennet vatani canlari pahasina emanet edenler umutlarini kaybetmeden her zorlugu asmissa biz de asariz.”

Dogan Kitap etiketiyle yayimlanan “Sakin Güç Köksal Toptan”, Türk siyasetine damga vuran eski TBMM Baskani Köksal Toptan’in genç kusaklara ilham verecek yasam öyküsünü anlatiyor.

Yine kitapta gücünü sakinliginden ve sagduyusundan almis, sesini degil sözünü yükseltmeye gayret göstermis, farkli siyasi partilerde iktidari da muhalefeti de yasamis, Türk siyasi yasamina damgasini vurmus çok sayida isimle yakin çalismis, parti yöneticiliklerinden bakanliga, milletvekilliginden meclis baskanligina kadar siyasetin her basamaginda bulunmus bir siyaset duayeni Köksal Toptan’in hayati dönemin olaylari esliginde aktariliyor.

Son 60 yilda darbelerin puslu ortamlari, siyasetin agir dönemleri, ekonomik sikintilar ve uluslararasi krizler. Tüm bunlara yakindan sahitlik etmis bir siyasetçinin yasadiklarinin özeti olan Sakin Güç Köksal Toptan kitabi, yillar süren titiz bir çalismayla hazirlandi ve onun essiz tecrübeleri yaninda ülkenin yakin siyasi tarihine de ayna tutuyor.

Dogan Çocuk etiketiyle yayimlanan ve 2. baskisini yapan ‘Ilk Meclis’e Yolculuk’ta zor sartlar altindaki ülkemizi kusatan kara bulutlari özgürlük umuduyla dagitan, millet iradesinin kalbinin Ankara’da atmasini saglayan, yurdun her kösesine bagimsizlik umudunu dalga dalga yayan Meclis’imizin açilis öyküsü çocuklarin gözünden anlatiliyor.

Türkiye genelindeki bir bilgi yarismasini kazanan Burcu ve Umut’un ödülü, zaman makinesiyle 23 Nisan 1920’ye yolculuk yapmaktir. 1920’de küçük bir kasaba olan Ankara’ya gidip Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisina katilacak, ülkemizi düsmanlardan kurtararak bugün özgürce yasamamizi saglayan Büyük Atatürk ile bulusacak, Kurtulus Savasi’na omuz veren degerli kahramanlarimizla tanisacaklardir.
Kaynak: İHA