Çekmeköy'de, Taksi Plakasi Satisi Için Anlastigi Sahis Tarafindan Vurularak Öldürüldü

Istanbul’da, taksi plakasi satin almak için internet üzerinden tanistigi sahisla bulusan kisi, sahsin ’akrabalarimi mezarliktan alacagiz’ demesi üzerine sahis ile beraber Çekmeköy’de mezarliga gitti. Taksi plakasini satacagini iddia eden sahis, yanindaki kisiyi otomobil içinde silahla vurup öldürdü, ardindan yaninda bulunan altinlari alip kaçmaya çalisti. Çevrede bulunan belediye görevlileri tarafindan fark edilen sahis, ’agabeyimi vurdular’ dese de olay yerinde polis tarafindan yakalandi.

Çekmeköy'de, Taksi Plakasi Satisi Için Anlastigi Sahis Tarafindan Vurularak Öldürüldü


Olay, geçtigimiz Sali günü saat 16.20 siralarinda Çekmeköy’de Eksioglu Mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre taksi plakasi satin almak isteyen 4 çocuk babasi Recep Dindi(38), internet üzerinden tanistigi sahis ile görüsüp taksi plakasi satisi konusunda anlasti. Dindi, M.A.K adli sahis tarafindan, Pendik’teki evinden esi Fadime Dindi ile beraber alinarak kuyumcuya götürüldü. M.A.K.’nin’ ’satisi bugün yapamayiz, cenazemiz var’ demesi üzerine Recep Dindi, satista kullanacagi altinlari kuyumcuda emanet birakti. M.A.K bir gün sonra tekrar Recep Dindi’yi evinden otomobille aldi. Fadime Dindi’nin de gelmek istemesi üzere M.A.K ’önce mezarliga gidip akrabalarimi alacagiz, arabada yer yok sen gelme’ diyerek Fadime Dindi’yi almadi. Recep Dindi ile M.A.K kuyumcuda emanet biraktiklari altinlari geri aldiktan sonra Çekmeköy’de bulunan bir mezarligin önüne gitti. M.A.K., Dindi’yi burada otomobil içinde gasp etmeye çalisti. Taraflar arasinda arbede çikmasi üzerinde M.A.K. tabancayla Dindi’yi otomobil içinde vurdu. Sahis, Dindi’nin üzerinde bulunan altinlari alip yaya olarak kaçmaya çalisti. Çevrede bulunan bir tesiste görevli belediye çalisanlari tarafindan fark edilen sahis, kendisine ne oldugunu soran çalisanlara ’agabeyimi vurdular’ dedi.



M.A.K. olay yerine gelen polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirilan Dindi ise hayatini kaybetti. Yapilan çalismalarda, M.A.K.’nin Dindi’yi evinden aldigi otomobilin kiralik oldugu tespit edildi.

Olayla ilgili konusan Recep Dindi’nin yegeni Ali Dindi, "Amcam internet üzerinden taksi plakasi satin almak istiyor. Adamlari buluyor, adamlarla Cuma günü görüsüyor. Cuma günü adamin yaninda yengem oldugu için bir bahane uydurup cenazemiz var diye iki gün sonraya erteliyor. Pazartesi günü amcam ariyor. Bugün olmazsa yarin diyor karsi taraf. Yarin adam tekrar geliyor amcami evden aliyor. Yengem de arabaya binmek istiyor yalniz yengemi almiyor. Arabanin dolu oldugunu söylüyor. Amcasini götürecegini söylüyor, arabaya almiyor. ’Dönüste seni alalim notere öyle gidelim’ diyor. Amcamla beraber evden çikiyorlar kuyumcuya gidiyorlar. Kuyumcudan altinlari aliyorlar. Oradan da amcam yengemi almak için yengemi ariyor. Kuyumcudan altinlari aliyorlar çikiyorlar. ’Sen notere git, sira al. Biz de geliyoruz’ diyor. Ondan sonra amcamin telefonuna hiçbir sekilde ulasilmiyor. Aradan 2 saat geçtikten sonra Çekmeköy Polis karakolundan bizi ariyorlar. Hastanede agir yarali oldugunu söylüyorlar" dedi.

Recep Dindi’nin esi Fadime Dindi, "O amca ile beraber geldiler, parayi alip gittiler. ’Abla amcami birakip geleyim seni de alip notere gideriz. Su anda yer yok araba dolu, daha sonra taksi plakasina ait olan arabayi alip gelecegiz’ dedi.

Ben de daha bir sey diyemedim onun arabasini atladilar gittiler." seklinde aglayarak anlatti.

Recep Dindi, dün Pendik’te bulunan Velibaba Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze ile son yolculuguna ugurlandi. Ailesi ve yakinlarinin katildigi cenazenin ardindan Dindi’nin naasi Yeni Seyhli Mezarligina defnedildi.

Cenazede olayi anlatan agabey Efendi Dindi, "Yaklasik 12 gün önce bu mesele basladi.

12 gün önce fiyatta anlasildi. Sahis sonra ’amcamin hanimi hastanede’ dedi.

Bir iki gün öyle erteleme yapti. Ondan sonra ’amcamin hanimi vefat etti’ dedi.

Yine erteledi. Persembe günü de kardesim hanimiyla beraber kuyumcuya gitti, hanimiyla olunca bir gün daha erteleme yapti kendisi. En son sali günü bu kisi geldi, kardesimi evinden aldi. Hanimi notere gönderdi, ’yenge sen notere git sana yer yok annemi vesaire almaya gidecegiz’ dedi.

Kardesimin hanimi noterde beklerken onlar Sancaktepe’de kuyumcuya gidiyor kuyumcudan altinlari tekrar tartarak aliyor. Plaka sahibi ’annem Çekmeköy’de mezarlikta amcamin haniminin kabrini ziyaret ediyor’ diyor ve mezarliga götürüyor. Olan orada oldu. Bu olayin bir kisi meselesi oldugunu düsünmüyoruz. 10-12 günlük bir zamana yayildi, bir çete oldugunu bir grup halinde yapildigini düsünüyoruz. Kardesimin 4 tane çocugu geride kaldi. 38 yasinda kardesim, devletten bu konuda geregini yapmasini bekliyorum" dedi.



Öte yandan Recep Dindi, esi Fadime Dindi ve sahsin kuyumcuya gelip altinlari biraktigi, daha sonra Recep Dindi ile sahsin kuyumcuya gelerek altinlari geri aldigi anlar güvenlik kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA