Baskan Altay Açiklamasi 'Konya'yi Türkiye'nin En Akilli Sehirlerinden Birisi Yapacagiz'

Konya Büyüksehir Belediyesi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi himayelerinde Türkiye Akilli Ulasim Sistemleri Dernegi (AUS Türkiye) tarafindan düzenlenen 4. Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi’nde “Ulasimda Aklin Yolu Ödülleri” basliginda “Erisilebilir Konya” çalismalariyla “Belediyecilik Ödülü”nü kazandi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Konya'yi Türkiye'nin En Akilli Sehirlerinden Birisi Yapacagiz'
Ankara Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi’ne; Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Dünya Belediyeler Birligi ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Haberlesme Genel Müdür Yardimcisi ve AUS Türkiye Baskani Esma Dilek, Yesil Kalkinma ve Kapsayici Büyüme Bölüm Baskani Birinci Müstesari Virve Vimpari, Cumhurbaskanligi Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Baskanvekili Prof. Dr. Sükrü Karatepe ile belediye baskanlari katildi.



Baskan Altay ödülü Bakan Uraloglu’ndan aldi

Konya Büyüksehir Belediyesi, zirve kapsaminda “Ulasimda Aklin Yolu Ödülleri” basliginda “Erisilebilir Konya” çalismalariyla “Belediyecilik Ödülü”ne layik görüldü.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, ödülü Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu’nun elinden aldi. Baskan Altay, Konya Büyüksehir Belediyesi olarak her alanda öncü ve önder olmaya çalistiklarini belirterek, verilen ödül dolayisiyla büyük mutluluk duyduklarini ifade etti.



“En önemli önceliklerimizden biri Konya’nin akilli sehir uygulamalarinda öne çikmasi”

Özellikle akilli sehir uygulamalarinda bugüne kadar çok önemli isler yaptiklarina dikkati çeken Baskan Altay, su degerlendirmelerde bulundu:

“Bundan sonra da özellikle 2030 yilina kadar çok önemli çalismalar yapacagiz. Geçtigimiz Mart ayinda Akilli Sehir Stratejimizi açiklamistik. 2030 yilina kadar 142 projeyle Konya’yi Türkiye’nin en akilli sehirlerinden birisi haline getirecegiz. Bugün de AUS Zirvesi’nde bakanimizin elinden akilli sehirlerle ilgili bir ödül aldik. Hem Konya Büyüksehir Belediyesi’nin toplu ulasim uygulamalarinin erisilebilirliginin artirilmasiyla ilgili çalismalarimiz hem de bakanlikla birlikte yürüttügümüz çalismalarimiz tüm Türkiye’de takdir topluyor. Bir taraftan kendi gelistirdigimiz teknolojileri vatandasimizin lehine ve yasamini kolaylastirici bir sekilde kullanirken bir taraftan da Ulastirma ve Altyapi Bakanligimizla birlikte akilli sehirler uygulamalarinda pilot sehir olarak öne çikiyoruz. Bundan sonra da en önemli önceliklerimizden biri Konya’nin akilli sehir uygulamalarinda öne çikmasi. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bakanimiza Konya’ya verdigi degerden dolayi sükranlarimi sunuyorum.”

Konya Büyüksehir Belediyesi, Akilli Ulasim Sistemleri (AUS) alaninda yenilikçi çözümler içeren fikirlerin desteklenerek bilgi birikimi, yetismis insan gücü ve farkindaliga katki sunmak amaciyla düzenlenen yarismaya Erisilebilir Konya basliginda gerçeklestirdigi su çalismalarla basvurdu: “ATUS, Hat Anons Sistemi, Akilli Durak Ekrani, Engelsiz Konya Mobil Uygulamasi, Engelsiz Kiosk, KONYAKART Kiosk, Durak QR Kod Uygulamasi, engelli sarj istasyonlari, bisiklet yollari ve paylasim sistemi, Skuterlar, Refakatçi KONYAKART, Burasi Konya gibi uygulamalar, Engelsiz Kent Konya Erisilebilirlik Master Plani, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi bünyesinde gelistirilen TRKart ve TROTA uygulamalarinda Konya’nin pilot il olmasi sebebiyle ulasimin erisilebilir kilinmasi adina yapilan tüm çalismalarin yer aldigi vizyon çalismalar.”
Kaynak: İHA