1 Mayis'ta Taksim'e Çikmak Isterken Gözaltina Alinan 217 Kisinin 182'Si Serbest Birakildi

Istanbul’da 1 Mayis’ta kisitlama tedbirlerine ragmen Taksim ve Istiklal Caddesi’ne çikmak isterken gözaltina alinan 217 kisinin 182’si, emniyetteki tamamlanan islemlerinin ardindan serbest birakildi.

Edinilen bilgiye göre, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde kisitlama tedbirlere ragmen polis ekiplerince bariyerlerle kapatilan noktalarda güvenlik güçleriyle çatisan marjinal gruplar arasindaki 217 kisi gözaltina alinmisti. Istanbul’da yasaklanan Taksim Meydani ve Istiklal Caddesine çikmak isteyen, aralarinda geçmis dönemlerde terör örgütü DHKP/C sorusturmalarinda adi karisan F.O., F.S., A.L.C., E.K., H.B.Y. ve M.S.’nin de aralarinda bulundugu 217 kisinin ifade islemleri tamamlandi.

Marjinal gruplarin gerçeklestirdigi yasadisi eylemde 28 polis yaralanirken, polise tas, sopa ve demir çubuklarla saldiran süphelilerin 182’si emniyetteki tamamlanan islemlerin ardindan serbest birakildi. Geri kalan 35 kisinin ise ‘mevcutlu’ olarak savciliga çikarilmasi bekleniyor.

Diger yandan, dün Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimda, “Istanbul’da, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde, izin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarilari dinlemeyen ve polisimize saldiran 217 kisi gözaltina alindi” ifadelerini kullanmisti. Yerlikaya, eylemlerde 217 kisinin gözaltina alindigi olaylarda, 28 emniyet mensubunun da yaralandigini duyurmustu.
Kaynak: İHA