Ordu'da 19 Mayis Kutlamalarini Sehrin Her Kösesine Tasindi

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan çesitli organizasyonlarla sehrin her kösesi bayrami yasadi.

Ordu'da 19 Mayis Kutlamalarini Sehrin Her Kösesine Tasindi
Bayram coskusunu bir gün önceden düzenledigi organizasyonlarla hissettiren Ordu Büyüksehir Belediyesi, 19 Mayis günü de çesitli etkinliklerle kutlamalari zirveye tasidi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’de düzenlenen etkinliklerde vatandaslari yalniz birakmayarak coskuya ortak oldu.

Manzaraya karsi pedal çevirdiler

Sabah saatlerinde 19 Mayis Bisiklet Maratonu ile baslayan etkinlikte her yastan sporcu Altinordu ilçesi Ilkadim Aniti’ndan Yason Burnu’na kadar devam eden güzergahta essiz manzara esliginde pedal çevirdi.

Türk Bayraklari gökyüzünde dalgalandi

Ardindan yamaç parasütü gösterisiyle de heyecan doruga çikti. Altinordu’nun misafir odasi Boztepe’den atlayis gerçeklestiren profesyonel parasütçüler, gökyüzünde dalgalandirdiklari Türk Bayragi ve Atatürk posteri ile güne ayri bir anlam kazandirdi. Boztepe’de bulunan vatandaslar parasütçülerin atlayislarini ilgi ve heyecan ile izlerken pek çok vatandasta telefonu ile ani kaydetti.



Marslar sokaklarda yankilandi

Bir yandan parasütçüler gökyüzünden süzülürken, diger yandan Ordu Büyüksehir Belediyesi Sehir Bandosu’nun çaldiklari marslar sehrin sokaklarinda yankilandi. Halkin coskusunun da eklendigi bu etkinlikte heyecan daha da artti, vatandaslar büyük bir gururla marslara eslik etti.

Dagcilar Yoroz’un zirvesine tirmandi

Doga tutkunlari için düzenlenen Yoroz Zirve Turu ile doga ile iç içe vakit geçirmek isteyenler bir araya geldi. Burada tirmanis gerçeklestiren sporcular zirveye ulasarak Türk Bayragini Yoroz’da dalgalandirdi.

Kano ve yelken gösterisi ile keyifli anlar

Etkinliklerin devaminda Turnasuyu Kordon Park’ta düzenlenen kano ve yelken gösterisi de büyük ilgi gördü. Genç sporcular hünerlerini sergilerken izleyenlere ise keyifli anlar yasatti. Vatandaslari bugün de yalniz birakmayan Baskan Güler bu etkinlikte gençlerin coskusuna ortak oldu. Onlarla birlikte anin tadini çikaran Baskan Güler vatandaslarla da sohbet ederek günün anisina fotograf çektirdi.

Öte yandan etkinlikler kapsaminda ‘Atatürk ve Gençlik Söylesisi’ ile ‘Kurtulus’ sinema filmi gösterimi de yapildi. 19 Mayis coskusunun her alanda hissedildigi bu etkinlikler unutulmaz bir gün olarak hafizalara kazindi.
Kaynak: İHA