Inegöllü Gençler 19 Mayis Coskusunu Sokaklara Tasidi

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari, Inegöl’de protokol üyeleri ve gençlerin Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüsü ile basladi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami 105. Yili kutlama etkinlikleri, Inegöl’de Cuma günü gerçeklestirilen etkinliklerle basladi.

17.00’de eski belediye binasi önünden Atatürk Aniti’na kadar uzanan “Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüsü” gerçeklestirildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Kaymakam Eren Arslan, Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, siyasi parti temsilcileri ve ilçe protokolünün de katildigi yürüyüste, ögrencilerle birlikte vatandaslar da yerini aldi. Inegöl Spor Lisesi organizasyonuyla bando takimi esliginde yapilan yürüyüs, Atatürk Aniti’nda son buldu.

Atatürk Aniti önünde saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile halk danslari gösteriyle devam eden yürüyüs ve kutlama programinda konusma yapan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, "19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramimiz kutlu olsun. Pazar günü dolu dolu coskuyla kutlayacagiz. Bugün gençlik yürüyüsümüz ile öncesinde prova yapmis olduk. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hepimiz bayraklarimizi aldik sahaya indik, bir durus gösterdik. Katilan tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum" dedi.

105 yil önceki bilinçle al bayrak altinda bagimsizlik mücadelesinin devam ettigini söyleyen Baskan Alper Taban, ayni zamanda savaslarin da yasanmamasi gerektigini vurguladi. Baskan Alper Taban konusmasinin sonunda, "Ülkemizin bagimsizligina dair söylenecek çok seyler var. Sadece sunu hatirlatmak istiyorum bastigimiz topraklari iyi tanimamiz gerekiyor. Bizlere bu cennet vatani armagan eden sanli ecdadimizin ruhlari bir kez daha sad olsun. Günümüzde de bu imtihani vermek durumunda da olan pek çok toplumun oldugunu görüyoruz. Hiçbir yerde savas olmasini istemiyoruz. Ne Filistin, Suriye, Irak, Rusya ve Ukrayna’sinda hiçbir yerinde olmasin insallah. Bizler bu bilinçle yasadigimiz sürece ebediyeten anli sanli al bayragimizin altinda bagimsiz ve hür bir sekilde yasamaya devam edecegiz. Bu vesileyle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve aziz milletimizi bir kez daha saygi ve minnetle aniyorum. Insallah nice 105 yillara olsun diyorum" dedi.



"Degerlerimize sahip çikmak için bu yürüyüsü gerçeklestirdik"

Kaymakam Eren Arslan ise, "Geçmisimizden aldigimiz ilhamla gelecege huzurla, emin adimlarla yürüyebilmek ve degerlerimize sahip çikmak için bu yürüyüsü gerçeklestirdik. Milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde yedi düvele karsi Milli Mücadele’yi sergileyerek bagimsizligini kazanmis, Cumhuriyetini kurmus ve bugün dünyanin en müreffeh ülkeleri arasinda yerini almistir. Gelecekte de bu ülkelerin üstünde bir hedefe dogru emin adimlarla yürümektedir. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi ve gazilerimiz rahmet minnetle aniyorum. Bayramimizi tebrik ediyorum" dedi.

Konusmalar sonrasi Baskan Alper Taban’a gençler sevgi seli olusturarak protokol üyeleri ile ögrenciler fotograf çekindi. Program hatira fotografi çekimleri ile sona erdi. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlama töreni 19 Mayis Pazar günü saat 09.30’da Atatürk Aniti çelenk sunumu, saat 10.30’da Ilçe Kapali Spor Salonu’nda Inegöl Spor Lisesi ögrencilerinin gösterileri ile devam edecek.
Kaynak: İHA