Oltu'da Saganak Yagis Heyelana Neden Oldu

Erzurum’un Oltu ilçesinde saganak yagmur sonrasi Sitare Dagi’nda heyelan olustu.

Oltu'da Saganak Yagis Heyelana Neden Oldu
Oltu’da etkili olan saganak yagmur sonrasi Sitare Dagi’nda sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile dagin bir kisminda heyelan meydana geldi. Dagdan kopan devasa kayalar Kisik Dere Bogazi’nda meraya giden yolu kapatti. Oltu’nun Halit Pasa Mahallesi’nde evlere 50 metre uzakliktaki heyelan mahalle sakinlerini korkuttu. Dagdan kopan kayalarin evlere zarar vermemesi mahalle sakinlerini sevindirdi. Halitpasa Mahallesi Muhtari Orhan Kul, "Sabaha dogru adeta bir afet oldu. Sitare Dagi sanki asagi dogru geldi. 50 metre ileride evlerimiz var. Bu kayalarin bir an önce kaldirilip meraya giden yolumuz açilmasini istiyoruz. Bu yol hayvanlarimizin meraya giden yolu. Magduriyetimizin bir an önce giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Emrah Akyol ise, "Dün aksam sabaha karsi asiri bir gürültü duyduk. Gece oldugu için çok fark edemedik. Sabah geldigimizde dün yagan yagmurlardan dolayi büyük bir heyelan oldugunu gördük. Dagin bu bölgesi komple asagi inmis durumda ve yolu tamamen kapatmis" seklinde konustu.

Mahalle sakinlerinden Vehbi Çakmak, "Sabah namazindan sonra benim evimle buranin arasi 50 metre var. Gürültüye kalkip manzarayi gördüm ve sonra da muhtara haber verdim" seklinde konustu.

Cemil Cengiz Sabah ise, "Büyük bir gürültü duyduk ve çok korktuk. Evimiz uçuyor sandik" ifadelerine yer verdi. Her gün Sitare Dagi’na sabah aksam tirmanan Nizam Kul, "Bu sabah daga çikmak için geldigimde büyü bir gürültü ile dag uçmaya basladi.

Ben de korkup geri kaçtim, sonra da baktigimda dagin yarisinin uçtugunu gördüm" dedi.

Kaynak: İHA