Baskan Dogan Açiklamasi '19 Mayis, Ulusumuzun Yeniden Dogus Günüdür'

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 105. yil dönümü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Dogan Açiklamasi '19 Mayis, Ulusumuzun Yeniden Dogus Günüdür'


Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 105. yil dönümü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi. Mustafa Kemal Atatürk’ün baslattigi özgürlük hareketinin tüm yurda yayildigini ifade eden Baskan Dogan, milletin azim ve kararlilikla girdigi milli mücadelenin zaferle sonuçlandigini söyledi.

19 Mayis’in Türk ulusu için yeniden dogus günü oldugunu vurgulayan Baskan Dogan, “Bagimsizligini büyük bir mücadele ile kazanan bu ülkeyi muasir medeniyetler seviyesine tasiyacak olanlar da gelecegimiz olan gençlerimizdir. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk, binlerce sehit vererek, sikinti ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni çok güvendigi gençlere emanet etmistir. Bir millet, gençlerini iyi yetistirebildigi ve onlara imkânlar sundugu takdirde gelisir ve ilerleyebilir. Yakin bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetimizi omuzlarinda yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye de devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle gençlere armagan edilen 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 105. yildönümünde Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve bu vatan için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor ve basta Merkezefendili ve Denizlili hemsehrilerimin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA