Yedi Basak 2024 Kurban Kampanyasi Ile Kardeslik Köprüsü Kuruyor

Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, 2024 yilinda gerçeklestirecegi kurban bagisi kampanyasinin detaylarini duyurdu. “Kurbanim Kardesime” slogani ile kampanyasini duyuran Dernek, yurt disi Afrika kurban bagisi hisse bedelini 3 bin 500 TL, Gazze için kurban bagis bedelini 7 bin 500, yurtiçi kurban bagisi bedelini ise 11 bin 500 TL olarak belirledi.

Yedi Basak 2024 Kurban Kampanyasi Ile Kardeslik Köprüsü Kuruyor
Yedi Basak Dernegi, yaklasan Kurban Bayrami öncesi yurt içinde deprem bölgesinde, Gazze halkina, dünyanin farkli noktalarindaki ihtiyaç sahiplerine yardim elini uzatmayi hedefliyor. Türkiye, Gazze, Bosna Hersek, Suriye, Banglades, Yemen, Afganistan, Ukrayna, Irak, Somali, Çad, Tanzanya, Uganda, Nijer, Gana ülkeleri dernegin kurban organizasyonu yürütecegi yerler.

Yedi Basak Dernegi, özellikle Gazze’deki insani krize dikkat çekerek, kurban organizasyonuna ayri bir önem veriyor. Savas ortaminda, kit ve zor sartlarda yasam mücadelesi veren Gazzelilere bagislanan kurbanlar, bu yil Hindistan’da kesilerek, etleri hijyenik ortamda kavurma yapilip konserve olarak Gazze’ye ulastirilacak. Bu yöntemle etlerin uzun süre muhafazasi ve dagitilmasi saglanacak, böylelikle Gazze’ye uzun süreli yardim sunulacak.

Türkiye’deki deprem bölgeleri ile Gazze, Afrika ve Asya’da toplamda 15 ülkede, bayramin birinci günü bayram namazinin ardindan vekaletle kesilecek kurbanlar, ihtiyaç sahibi insanlara et olarak dagitilacak. Dernek, kurban kesim bilgisini ise bagisçilara SMS yoluyla iletiyor. Güven ve seffaflik içinde kurban kesim aninda alinan video kaydi bagisçilara kurban videosu olarak tek tek gönderilecek.

Yedi Basak Insani Yardim Dernegi Baskani Mustafa Bulut, "Kurbanim Kardeslige" sloganiyla yola çiktiklarini belirterek, Türkiye basta olmak üzere birçok ülkede kurban kesim ve dagitim organizasyonlari düzenleyeceklerini açikladi.

Bulut, insanlar arasindaki dayanismanin ve paylasmanin önemine vurgu yaparak, "Kurban, Allah’a kullugun ve paylasmanin bir baska adidir. Kurban gönüllerimizi birbirine yaklastirir, bizi bir eder. Kurban vesilesi ile gönül cografyamizin farkli noktalarina giden ekiplerimiz, ülkemizin selamini ve iyiliklerini mazlum kardeslerimize ulastirip, oralardan selam ve dualari yüklenip hep birlikte ülkemize getirecekler. 2024 kurban çalismamiz kapsaminda yüzbinlerce kardesimizin gönlüne iyilikle dokunacagiz. Hayirsever halkimizin, âlicenap bagisçilarimizin destekleri ile bu yil da yüz binlerce mazlumun ve yetim çocugun yüzlerini güldürecegi. Yedi Basak kurban faaliyetlerinin yani sira, bulundugu bölgelerde ayni zamanda gida paketi dagitimi, nakdi yardim, su kuyusu, yetim çalismasi ve Kuran-i Kerim dagitimi gerçeklestirecek" dedi.



Kurban organizasyonu süreci hakkinda bilgi veren Bulut, dernek olarak titizlikle belirlenen bölgelerde kurbanlik hayvanlarin satin alimini gerçeklestirdiklerini ve kesim öncesinde gerekli kontrollerin Islami kurallara göre yapildigini belirtti.

Ayrica, bagisçilarin vekalet verdigi kurbanlarin kesimine, bayramin birinci günü bayram namazinin ardindan basladiklarini ve kesilen kurban etlerini 15 ülkede ihtiyaç sahiplerine dagittiklarini ifade eden Bulut, kurban organizasyonuna destek olmak isteyen hayirseverlerin yedibasak.org adresinden online, bankalardan havale-eft yoluyla, 0553 886 77 77-0342 325 10 30 çagri merkezinden, dernek merkezine gelerek veya temsilciliklere ulasarak bagista bulunabilecegini belirtti.

Bulut, bagisçilarin Yedi Basak’a kurban bagisi yaparak hem ibadetlerini yerine getirebileceklerini hem de ihtiyaç sahiplerine yardim eli uzatacaklarini de belirtti.

Yedi Basak Dernegi, bu kampanya ile birlik ve dayanisma duygularini pekistirirken, ihtiyaç sahiplerine umut olmayi ve insanlik için degerli bir hizmet sunmayi amaçliyor.
Kaynak: İHA