'Mehmed Açiklamasi Fetihler Sultani' Dizisi Oyuncularina Bursa'dan Davet

Tarihi olaylarin canlandirildigi diziler, toplumun her kesiminden ilgi görüyor. TRT 1’de yayinlanmaya basladigi günden bu yana ilgiyle izlenen ’Mehmed: Fetihler Sultani’ dizisi ile birlikte Bursa Muradiye Külliyesi’ndeki Sultan Türbelerine ziyaretçilerin ilgisi artti. Bursa Muradiye Camii Imami Lütfi Tasçi dizinin oyuncularini sosyal medya hesabindan Külliyeyi ziyarette davet etti.

'Mehmed Açiklamasi Fetihler Sultani' Dizisi Oyuncularina Bursa'dan Davet
Tarihte yasanmis gerçek hayat hikâyelerinden esinlenerek olusturulan diziler ilgiyle takip ediliyor. TRT 1’de Sali günleri yayinlanan ’Mehmed: Fetihler Sultani’ isimli dizisi ile birlikte Bursa’da bulunan Muradiye Külliyesinin ziyaretçileri artti. Fatih Sultan Mehmet’in ailesinin kabirlerinin bulundugu Muradiye Külliyesine halkin ilgisinin artmasiyla Fetihler Sultani dizisi oyuncularina Bursa’dan davet geldi. Bursa Muradiye Camii Imami Lütfi Tasçi sosyal medya hesabindan dizide Sultan 2. Murad Han Hazretlerinin karakterini canlandiran Teoman Kumbasaricibasi’yi Hüma Hatun karakterini canlandiran Açelya Akkoyun’u, Gülsah Hatun’u canlandiran Sena Çakir ile, Sehzade Alaaddin ve Sehzade Ahmed’i canlandiran oyunculari, canlandirdiklari karakterleri ziyaret etmeye ve ruhlarina Fatiha okumalari için Bursa Muradiye Külliyesine davet etti.

Davetinde Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri karakterini canlandiran Serkan Çayoglu’na özel çagrida bulanan Tasçi, Senaryo geregi Serkan Çayoglu’nu tüm ailesini ziyaret için Külliye’ye davet ederek, “Dizide çok sayida Bursali karakter canlandiriliyor. Bali Bey, Hamza Bey, Ulubatli Hasan, Kara Mustafa gibi karakterleri canlandiran sanatçilarimizi Muradiye Külliyesinde görmek isteriz. Gelmeniz sizden, cag kebaplari ve Osmanli tatlilari benden. Buyurunuz, bekleriz” seklinde paylasimda bulundu.

Muradiye Camii Imami M. Lütfi Tasci’nin sosyal medya paylasimi, takipçilerinden yüzlerce begeniyle etkilesim aldi.
Kaynak: İHA