Görenler Sasiriyor Açiklamasi Marti Ile Esnafin Tebessüm Ettiren Dostlugu

Kocaeli’de tekel bayisine gelen marti, kendisini balikla besleyen isletme sahibinin yanindan bir yildir ayrilmiyor. Her gün dükkanin önündeki elektrik direginde esnafi bekleyen marti, görenlerin ilgisini çekiyor.

Görenler Sasiriyor Açiklamasi Marti Ile Esnafin Tebessüm Ettiren Dostlugu
Izmit’te tekel bayisi isleten Erhan Parlak, geçtigimiz yil balik tuttuktan sonra geldigi dükkaninda marti ile karsilasti. Parlak, kovasinda bulunan baliklarla martiyi besledi. Ertesi gün de dükkana gelen marti, yine Erhan Parlak tarafindan balikla beslendi. Bunu aliskanlik haline getiren marti, o günden sonra düzenli olarak Parlak’in dükkanina gelmeye basladi.

Bu durum çevre sakinlerinin de ilgisini çekti.

Simdilerde tekel bayisi önündeki elektrik direginde bekleyen marti, Parlak’i gördügünde asagi inerek, hemen yanina gidiyor. Genellikle istavrit ve ciger ile beslenen marti, zaman zaman dükkandan çikan Parlak’i takip ediyor, o nereye giderse pesinden gidiyor. Erhan Parlak ve martinin dostlugu yüzlerde tebessüm olusturuyor.

"Beni bekledigini gördüm"

Marti ile bagini anlatan Erhan Parlak, "Bir gün balik tutmadan geliyordum. Martinin dükkanin önünde dolastigini gördüm. Çok da tatliydi. Elimde balik vardi. Kovadan ona birkaç balik verdim. Hosuna gidince birkaç kez daha balik verdim. Yaklasik 10-15 balik yedi. Ben bir günlük bir sey sandim. Sonra gitti, ertesi gün onu hiç beklemiyordum. Dükkani açtim ve beni bekledigini gördüm. Dolapta tuttugum baliklar vardi. Baliklari yedi. Sonra düzenli olarak gelmeye basladi" dedi.



"Insanlar kedi, köpek besler ama benim arkamdan marti geliyor"

Zaman zaman martinin kendisinin takip ettigini söyleyen Parlak, "Ben nereye gitsem pesimde geliyor. Insanlar kedi, köpek besler ama benim arkamdan marti geliyor. Aliverise giderken de pesimden geliyor, herkes de bakiyor. Her gelisinde bir paket cigerin yarisini götürüyor" diye konustu.

Kaynak: İHA