Baskan Zeyrek Açiklamasi 'Engelsiz Kardeslerimin Dertlerine Çözüm Olmak Istiyorum'

Manisa’da 10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi etkinlikleri kapsaminda Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Akhisar Belediyesi isbirliginde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konusan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, “Ben engelli kelimesini sevmiyorum, engelsiz kardeslerimle her zaman birlikte olmak, dertlerini dinlemek, dertlerine çözüm olmak istiyorum” diye konustu.

Baskan Zeyrek Açiklamasi 'Engelsiz Kardeslerimin Dertlerine Çözüm Olmak Istiyorum'
Akhisar Gölet alaninda düzenlenen etkinlige, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Akhisar Belediye Baskani Besim Dutlulu, CHP Akhisar Ilçe Baskani Hayriye Hacet, parti örgütü, meclis üyeleri, mahalle muhtarlari ve günün özel konuklari olan ‘Engelsiz Bireyler’ katildi.

Baskan Zeyrek ve Baskan Dutlulu’nun alandaki tüm konuklarla tek tek selamlasmasinin ardindan program basladi.

Engelliler Haftasi kapsaminda engelli derneklerinin baskanlari ile görüstügünü ve yapilabilecek projeler hakkinda fikir alisverisinde bulunduklarini belirten Baskan Zeyrek, “Dün engelsiz kardeslerim ve onlarin baskanlari ile birlikteydim, birçok proje konustuk. Bu projelerin hepsini hayata geçirecegiz. Bugün de engelsiz kardeslerimle yine birlikteyiz. Ben sizleri çok seviyorum. Bu sevginin tüm engelleri asacagindan hiç süpheniz olmasin. Sunu biliyorum bundan 5 dakika sonra, 1 saat sonra, 5 gün sonra kimin neyle karsilasacagi belli degil. Bugün sahnedeyiz ama yarin sizlerle birlikte bir rehabilitasyon merkezinde olabiliriz. Manisa Büyüksehir Belediyesi, her zaman yaninizda olacak. Dün, dernek baskanlarinla görüsürken bizden veya bir rehabilitasyon merkezi istediler, gündüz bakimevi istediler. Daha önceden hazirladigim projelerle karsilarina çiktim. Çünkü bu istekleri biliyorum. Bu istekleri gerçeklestirmek adina gerçekten çok çalisiyorum. Benim mesaim sabah 7.30’da basliyor gece 11-12’ye kadar belediyemizde Manisali vatandaslarimiz için çalisiyorum. Daha da çok çalisacagim. 5 yil boyunca engelsiz kardeslerimin yaninda olacagim, ihtiyaç sahibi olan herkesin yaninda olacagim. Herkesin derdini dinleyecek ve dertlerine derman olmak için tüm gücünle çalisacagima buradan yine söz veriyorum. Yalnizca bu haftada degil engelsiz kardeslerimle her zaman için birlikte olmak istiyorum ben. Onlarin her zaman için sesini duymak istiyorum, dertlerini dinlemek istiyorum ve onlarin dertlerine çözüm olmak istiyorum. Engelsiz kardeslerim benim ayricaligimdir, benim canimdir. Manisa’da büyüksehir belediyesinin kapilari engelsiz kardeslerime her zaman açik olacak. Randevusuz Manisa Büyüksehir Belediyesine gelebilirler. Engelsiz kardeslerimin daha rahat ulasabilmesi için otobüslerde bir yenilenme ve düzenleme getirecegiz. Alçak tabanli otobüsleri sehrin birçok yerinde göreceksiniz. Gündüz bakim kampüsü yapmayi planliyoruz. Bu kampüsümüzün içerisinde engelli vatandaslarimiz, otizmli vatandaslarimiz, büyüklerimiz ve ihtiyaç sahibi olan herkese gündüz bakim kampüsünden faydalanacaklar. Burayi kullanacak vatandaslarimizin aileleri de hem sosyal hayata kavusacaklar hem de ekonomilerine katki saglayacaklar. Bunu seçim döneminde de devamli gündeme getiriyordum. Artik çok sükür sizlerin destekleri ile bu koltuga oturdum ve icraata dökme zamani geldi. Manisa’min gelisimi için ortak akli olusturacagiz, herkesin fikrini dinleyecegiz. 5 yil boyunca sizlerle birlikte Manisa’miza güzel hizmetler yapacagiz” diye konustu.

Konusmanin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu tarafindan Karagöz ile Hacivat oyunu sahnelendi.
Kaynak: İHA