Yüksekova'da Polen Olusturan Agaçlarin Kesimine Baslandi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaydiklari polenler nedeniyle sikâyet konusu olan kavak agaçlari belediye tarafindan kesiliyor.

Yüksekova'da Polen Olusturan Agaçlarin Kesimine Baslandi
Özellikle mayis ve haziran aylarinda salgilamis olduklari polen ve pamukçuklarin insan sagligi açisindan zararli oldugu ve vatandaslarin polenle ilgili yogun sikâyetlerinin dikkate alinmasi üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan yürütülen çalisma, Yeni Mahalle’deki kavak agaçlarinin kesimiyle basladi.

Açiklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Osman Yagan, “Ilçenin mücavir alanlarinda bulunan kavak agaçlarinin, ilkbaharda çiçek açma döneminde yaklasik 10-12 gün süresince çevreye biraktigi kavak çiçegi (polen) saglik sorunu olan insanlari rahatsiz ediyor. Yüksekova’da asiri sekilde dikilmis olan kavak agaçlarinin görünüm ve gölgelik olarak hiçbir özelligi bulunmamaktadir. Bu agaçlar sonbahar aylarinda yapraklarin dökülmesiyle bahçelerde sadece kirlilik yapmaktadir. Yüksekova’da vatandaslarin bahçelerinde bulunan ve bahar aylarinda yogun sikâyete konu olan ayrica astim, amfizem ile alerjik rahatsizliklari tetikleyen kavak agaçlarinin kesilmesine karar verildi.

Tüm vatandaslarimizin bu konuda hassasiyet göstererek belediye çalisanlarina yardimci olmalarini rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA