Ünlü Köpek Egitmenine Emlakçi Soku Açiklamasi 200 Bin TL Dolandirildi

Ümraniye’de ev sahibi olmak isteyen ünlü köpek egitmeni Dede Alptekin, emlakçi tarafindan 200 bin TL dolandirildi. Alptekin, emlakçinin ‘ev sahibinin bacanagina borcu var’ demesiyle 200 bin TL’yi elden emlakçiya verdi. Suçlamayi kabul etmeyen emlakçi ise, "Belki kendisi parayi bir yerde kaybetmistir ya da düsürmüstür. Belki de parayi yemistir, bilemiyorum" dedi.

Ünlü Köpek Egitmenine Emlakçi Soku Açiklamasi  200 Bin TL Dolandirildi


Olay, geçtigimiz ay Ümraniye’de meydana geldi. Iddiaya göre, internetteki satilik ev ilanina müsteri olan ünlü köpek egitmeni Dede Alptekin, emlakçi E.Y. ile iletisime geçti. Alptekin, ev sahibinin il disinda olmasindan dolayi yetkilerin kendinde oldugunu belirten emlakçi E.Y. ile 2 milyon 950 bin TL’ye anlasti. Alptekin ev sahibi ile iletisim kurmaya çalissa da emlakçi tarafindan engel olundu. Döviz olan parasini bozduran ünlü egitmen Alptekin 2 milyon 750 bin TL’sini bankaya 200 bin TL’sini ise emlakçinin yönlendirmesi üzerine ev sahibinin borcundan dolayi bacanagina verdi. Eve tasinan Alptekin günler sonra komsusunun araciligiyla ev sahibi ile iletisim kurdu. Ev sahibinden evin fiyatinin 2 milyon 750 bin TL oldugunu, bacanaga borç yalaniyla 200 bin TL dolandirildigini ögrendi. Emlakçi ile iletisim kurmaya çalisan Alptekin çesitli bahaneler ile emlak ofisi tarafindan geçistirilirken daha sonra telefonlari engellendi. 200 bin TL olan hakkini arayan ünlü köpek egitmeni Alptekin yetkililerden yardim bekliyor.

“Beni mülk sahibiyle görüstürmedi”

Emlakçi tarafindan dolandirildigini iddia eden Dede Alptekin, “Internet sitesi üzerinden gördügüm ilanla emlakçiya ulastim. Evi inceledim, begendim. Emlakçi 3 milyon liraya evin satisini gerçeklestirebilecegini söyledi.

Diger yandan evin sahibi sehir disinda yasiyordu. Emlakçiya çok israr etmeme ragmen beni mülk sahibiyle görüstürmedi. Evi de begendigimiz için kaçirmak istemedik, durumu kabul ettik. Elimizdeki dövizleri bozduk ve emlakçi ile birlikte tapuya gittik. 2 milyon 750 bin lirayi mülk sahibinin banka hesabina yatirdim. Emlakçi komisyonu haricinde kalan 200 bin lirayi ise emlakçi, mülk sahibinin bacanagina borcu oldugunu söyleyerek elden teslim aldi ve kendisinin teslim edecegini söyledi.

Ben hem 200 bin lirayi elden teslim ettim emlakçiya hem de komisyon ücretine ayrica ödedim. Ilerleyen zamanlarda mülk sahibi ile tanisma firsatim olunca vermis oldugum paranin bacanagina gitmedigini ve ortada böyle bir borç olmadigini ögrendim. Emlakçiya tekrar ulasarak beni magdur ettigini söyledim emlak ofisine gittim fakat kendisine hiçbir sekilde ulasamadim. Vermis oldugum komisyon haricinde 200 bin lira gibi bir kaybim var. Bu duruma bir çözüm getirilmesini istiyorum, konuyla ilgili görüsecek bir yetkili karsima çikmiyor.” diye konustu.



“Belki de parayi kendisi yemistir”

Hakkindaki iddialara iliskin cevap veren emlakçi E.Y. ise suçlamayi kabul etmeyerek, "Biz sadece hizmet bedelimizi aldik. Kendisinden 20 bin lira aldik. 90 bin lira da, ayrica yüzde 4 arti KDV hizmet bedeli alma hakkimiz var. Toplamda 110 bin lira gibi bir rakam aldik. Hem kendisinin hem de saticinin komisyonunu ondan temin ettik" diye konustu.

Muhabirin, ‘saticinin komisyon tutari da mi aliciya yansitildi?’ sorusu üzerine ise, önce ‘hayir yansitilmadi’ dedi, ardindan ‘evet aliciya yansitildi’ diye karsilik verdi. Emlakçi N.Y., bacanak iddialarina ise, "Böyle bir sey olmadi. Biz kendisinden sadece 110 bin lira aldik. Belki kendisi parayi bir yerde kaybetmistir ya da düsürmüstür. Belki de parayi yemistir onu da bilemiyorum. Ayrica siz bunlari bana ne hakla soruyorsunuz?" dedi.

Kaynak: İHA