Talas'ta Sehre Hizmet Edecek Engelli Rehabilitasyon Merkezi

Talas Belediyesi tarafindan ilçenin dört bir yaninda baslatilan proje ve yatirimlar hiz kesmeden devam ediyor. Bunlardan biri olan ve sehirde önemli bir ihtiyaci karsilayacak Yunus Büyükkusoglu Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde çalismalarda sona yaklasildi. Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, günün ilk isiklariyla birlikte merkezde incelemelerde bulundu.

Talas'ta Sehre Hizmet Edecek Engelli Rehabilitasyon Merkezi
Baskan Yalçin, Talas Yukari Mahalle’de mülkiyeti Talas Belediyesine ait arsaya hayirsever Yunus Büyükkusoglu tarafindan yaptirilan ve toplamda 4 bin metrekarelik alana sahip olan merkezde gelinen son noktayi yerinde degerlendirdi. Baskan Yalçin, yakinda birçok özel bölümüyle hizmet verecek merkezle ilgili açiklamalarda bulunarak, “Yunus Büyükkusoglu beyin yaptirmis oldugu engelli rehabilitasyon merkezinin son asamasindayiz. Ben öncelikle Yunus Büyükkusoglu’na, bu arsanin teminine onay veren meclis üyelerimize tesekkür ediyorum. Yapim çalismalarinda artik sona geldik. Burasini Milli Egitim Müdürlügümüze teslim edip Kayseri’ye çok önemli bir tesis kazandirmanin onurunu yasayacagiz. Simdiden hayirli olsun” dedi.

Merkezde neler olacak?

Bin 950 metrekaresi kapali olacak merkezde terapi odalari, yasli bakim odalari, revir, seminer odalari, resim, akil oyunlari, müzik ve el isi atölyeleri, ortak sosyallesme alanlari, fizyoterapi odasi, hipoterapi odasi, spor alanlari ve yüzme havuzu gibi bölümler yer alacak. Dogayla iç içe tasarlanan ve sehir manzarasina sahip olan merkez, engelli vatandaslarin rehabilitasyonu açisindan için önemli bir tesis olacak.
Kaynak: İHA