Siirt Il Jandarma Komutanliginda Temsili Askerlik Heyecani Yasandi

Siirt Il Jandarma Komutanligi’nda bir günlük askerlik egitimi tamamlayan 15 özel birey, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldi.

Siirt Il Jandarma Komutanliginda Temsili Askerlik Heyecani Yasandi
Siirt’te 15 özel birey, "Temsili Askerlik Uygulamasi" kapsaminda düzenlenen yemin töreniyle asker olmanin heyecan ve mutlulugunu yasadi. Engelliler Haftasi programi kapsaminda Siirt Il Jandarma Komutanligi’na aileleriyle gelen özel bireyler, temsili askerlik için üniformalarini giydikten sonra tören alanindaki yerlerini aldi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan 15 özel birey yemin etti.

Askerligin, Türk milletinin özünde ve ruhunda olan bir hasret oldugunu söyleyen Vali Kemal Kizilkaya, "Vatan sevgisinin hiçbir sartta engel tanimadigini, vatana, millete ve bayraga hizmeti görev bilen, yüregi vatan aski ile dolu özel birey kardesimizin mutluluklarina ortak olup, terhis belgelerini takdim ettik. Vatan sevgisi hiçbir sartta engel tanimaz. Kahraman Mehmetçiklerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Törene, Vali Kizilkaya’nin esi Nurten Kizilkaya, Siirt Cumhuriyet Bassavcisi Tugan Sarica, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük esi Günseli Büyük, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, bazi kurum müdürleri, özel birey vatandaslar, aileleri ve jandarma personeli katildi.

Kaynak: İHA