Serdivan'da Endoskopi Ve GETAT Hizmetleri Basladi

Günlük ortalama bin 500 hastaya hizmet veren Serdivan Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi hizmetinin yani sira; GETAT uygulamasi olan akupunktur, ozon tedavisi ve hacamat islemleri de yapilmaya baslanildi.

Serdivan'da Endoskopi Ve GETAT Hizmetleri Basladi
Sakarya Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, 10 ay önce hizmete açilan Serdivan Devlet Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yerinde Degerlendirme Programi çerçevesinde gerçeklestirilen ziyarette Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Op. Dr. Özcan Öktem, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Yasin Çatalbas, Saglik Hizmetleri Baskani Dr. Serdar Degirmenci, Personel Hizmetleri Baskani Suat Koçak, Destek Hizmetleri Baskani Sedat Kaya ile Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Fatih Güneysu hazir bulundu. Hastane Bashekimi Uzm. Dr. Semih Songür ile hastane yöneticileri tarafindan yapilan çalismalarla ilgili sunum yapilarak, planlanan çalismalarla ilgili bilgiler verdi.

Bashekim Songür, günlük ortalama 800 hastaya poliklinik, 700 hastaya da acil servis hizmeti verdiklerinin belirterek, hizmet çesitliliginin artirilmasina yönelik faaliyetlerin sürdügü kaydetti.

Geleneksel Tamamlayici Tip Uygulamalari (GETAT) çerçevesinde; akupunktur, ozon tedavisi ve hacamat islemlerine basladiklarini ifade eden Songür, endoskopi ve kolonoskopi hizmeti de vermeye basladiklarini dile getirdi. Songür, göz bölümüne entegre edilecek cihazlarla yakinda katarak ameliyatlarina da baslayacaklarini kaydetti.

Hastane içerisinde yapilan düzenlemeleri yerinde inceleyen Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, hastane personeli ile poliklinik hizmeti almak için bekleyen hastalarla sohbet etti.
Kaynak: İHA