Samsun'un Resimli Elektrik Trafolari Sehri Renklendirdi

Yesilirmak Elektrik Dagitim A.S. (YEDAS), Atakum sahilinde yer alan trafo duvarlarini resimlendirerek toplumsal konularda farkindalik olusturdu.

Samsun'un Resimli Elektrik Trafolari Sehri Renklendirdi
Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde yaklasik 3 milyon aboneye elektrik dagitim hizmeti veren Yesilirmak Elektrik Dagitim A.S. (YEDAS), üstlendigi toplumsal sosyal sorumluluk projeleri ile farkindalik olusturdu. 2023 yilinda baslatilan projede su ana kadar toplamda 10 tane trafo duvari, resimlerle renklendirildi. Resimlenen her bir trafo duvarinda farkli mesajlar veren YEDAS, trafolari gören insanlar tarafindan olumlu dönüsler aldi. Sahil boyunca siralanan trafolar, kent estetigine deger katarken bunun yani sira, toplumsal konularda da farkindalik olusturdu. Trafolar üzerine çizilen resimler YEDAS tarafindan belirlenirken, resimler Samsunlu bir resim ögretmeni vasitasiyla, trafolarda yerini aldi. Samsun’un önemli degerlerinden biri olan Samsunspor’un konu alinmasi ile baslayan projede, Cumhuriyet’in 100. yili, hayvan haklari, kadin haklari, Dünya Engelliler Günü, Türkiye Kadin Milli Voleybol Takimi, trafik güvenligi, çevre temizligi gibi pek çok temaya yer verilirken Baris Manço, Selda Bagcan gibi degerli sanatçilar da resmedildi.

Toplumsal farkindalik için kaynaklarimizi en iyi sekilde degerlendiriyoruz

YEDAS Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, proje ile ilgili “YEDAS olarak, temel sorumluluklarimizin yani sira toplumsal konularda da aktif rol almayi önemseyen bir sirketiz. Bu kapsamda her yil toplumu ilgilendiren konularda sosyal sorumluluk projeleri gelistiriyoruz. Daha önceki yillarda çevre temizligi, otizm farkindaligi, hayvan haklari gibi farkli konularda çalismalarimiz oldu. 2023 yilinda baslattigimiz “Trafolari Boyuyoruz” projesi ile ise bir adim daha ilerleyerek ayni anda farkli konularda mesajlar vermeye odaklandik. Trafolari resimlendirirken, özellikle sosyal olarak kalabalik olan bölgelerdeki trafolari tercih ettik, bu sayede daha fazla insana ulasmayi hedefledik.” dedi.

Projenin geri dönüslerinin büyük bir motivasyon kaynagi oldugunu belirten Yunus Emre Bilgi gelecekte de benzer projeler gelistirmeyi planladiklarini belirtti.

Kaynak: İHA