Mudanyalilara Kapali Pazara Alani Müjdesi

Bursa’nin Mudanya ilçesinde 2019 yilinda kapatilan Mudanya Ömerbey Mahallesi dolgu alanindaki kapali pazar yeri haftanin 3 günü açik olacak. Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, seçim döneminde verdikleri sözü tuttuklarini söyledi.

Mudanyalilara Kapali Pazara Alani Müjdesi
Bursa’nin Mudanya ilçesi Ömerbey Mahallesi Istasyon Caddesi dolgu alaninda bulunan kapali pazar yeri 2019’da kapatildi. Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç; göreve gelir gelmez vatandaslarin talepleri dogrultusunda pazar alanini açmak için girisimlere basladi.

3 bin 800 metrekarelik kapali pazar yeri için pazarci esnafinin da görüsleri alindi. Çevredeki birkaç pazarin farkli günlerde burada açilmasi hedeflendi. Kapali pazar yerlerinin haftanin bir günü kullanilarak diger günler atil vaziyette olmasini ‘Kaynaklari kötüye kullanmak’ olarak degerlendiren Baskan Deniz Dalgiç, muhtemel trafigin olusmamasi için de yaz aylarinda vatandaslar tarafindan ‘Sosyete pazari’ olarak adlandirilan giysi pazarinin mevcut yerinde devam edecegini açikladi.

“Hizmete açilmasi için söz vermistik”

Yarin mecliste konunun görüsülecegi, cuma günü ikinci oturumdan sonra da karari açiklayacaklarini ifade eden Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, “Biz kampanya döneminde çalismalarimizi yürütürken, bu talebi sikça bize ilettiler. 2019 yilinda kapatilmis olan kapali pazar yerinin tekrar hizmete açilmasi için söz vermistik. Hukuki açidan bir problem olmadigini gördük. Bunun üzerine ilgilileri ile oturduk, dogru karar almak üzere pazarcilarla görüstük. Bu ayki meclise getirdik, oradan komisyona havale edildi. Komisyon toplantisinda genel olarak Mudanya’da tüm Pazar yerlerinin organizasyonunu tümden konustuk. Parça parça her yerde Pazar yerlerimiz var. Bazilari kayitli bile degil. Bunlarin hepsini bir araya toplayip 3 ayri noktada pazar yerleri kurarak haftanin 7 günü buralardan alisveris yapilmasini saglayacagiz. Bizim halkimizin rahat kullanimi önemli. Yas ortalamasi yüksek, geliri de düsük olan yerlerde pazarlar çok önemli fonksiyona sahipler. Cuma günü ikinci oturumdan sonra bu karari ilan edecegiz” dedi.

“Birinci sartimiz, pazar günü o sosyete pazari denilen giysi pazarinin orada kurulmamasiydi. Bunu arkadaslara söyledik. Sebebini onlar da anliyorlar” diyerek sözlerini sürdüren Baskan Dalgiç, “Pazar günü çok fazla insan Mudanya’ya geliyor. Burada zaten trafik sorunumuz var. Henüz bunlari çözecek adimlari atamadik ama atacagiz. Pazar günü olmayacagini söyledik. Onlar da karsi bir öneri ile geldiler. Pazar günleri hariç diger günler baska yerde tezgah açtiklarini ilettiler. Isterseniz yaz aylarinda biz yerimizde kalalim, sonraki zamanlarda kapali Pazar yerine gelmek istediklerini söylediler. Konustuk, tartistik aklimiza yatti. Bu isler uzlasi meselesidir. Onlarin önerdigi gibi, yaz aylarinda onlar kendi yerlerinde duracaklar. Trafige etki olmayacak. Kis aylarinda da kapali pazar yerine alacagiz” diye konustu.

Dalgiç sözlerini söyle tamamladi: “Zaten Ömerbey’deki pazari oraya tasiyacagiz. Oraya etrafta kurulan bir iki pazari daha tasiyacagiz. Haftada sali, cuma, pazar günleri açik olmasi planlaniyor. Haftada bir iki gün için kocaman bir yapiyi oraya yaparak kaynaklari kötü kullanmak anlamli degil. Her gün kullanilmasi gerekiyor. Bos kalacagi günler içinde baska fonksiyonlar planliyoruz. Kültür müdürlügümüzde bu konuda çalismalar yapiyor. Toplu olarak spor yapilan, panayir tarzi seyler için de kullanilabilir”
Kaynak: İHA