Milyonluk Vurgun Yapan Sahte Polis, Tarlada Mevsimlik Isçi Çikti

Bursa’da telefonla ulastigi yasli kisileri, isimlerinin terör örgütüne yapilan operasyonda geçtigi yalaniyla korkutup, 1,7 milyon liralik vurgun yapan 19 yasindaki sahte polis, gerçek polisler tarafindan tarlada mevsimlik isçi kiliginda yakalandi.

Milyonluk Vurgun Yapan Sahte Polis, Tarlada Mevsimlik Isçi Çikti
Edinilen bilgiye göre, Osmangazi ilçesi Yenibaglar Mahallesi’nde ikamet eden C.A.’yi (68) cep telefonundan arayan bir kisi kendisini polis olarak tanittiktan sonra isminin terör örgütüne yapilan operasyonda geçtigini, siranin ona da gelecegini belirterek korkuttu. Kurtulmasi için evinde ve bankada bulunan ne kadar altin ve para varsa bunlari operasyonda kullanip adini temize çikartacagini söyleyen sahte polise inanan C.A., evde bulunan 44 adet Cumhuriyet altini, 23 adet çeyrek altin, 7 adet yarim altin, 1 adet Ata altini, 1 adet taki seti, 2 adet bilezik, 1 adet beyaz altin set, 7 adet yüzük, 3 adet kolye ucu, mor tasli kolye ucu yüzük ve küpe seti, 2 adet zincir bileklik, 1000 dolar para ve 2 adet kolyeyi posete koyarak eve gelen sahte polise verdi. Daha sonra durumu bir yakinina anlatan C.A. dolandirildigini anlayarak, olayi polise bildirdi.

Diger bir olay ise Gemlik ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, L.A.’yi (74) arayan ve yine kendini polis olarak tanitan süpheliler, benzer yalanlarla korkuttuklari 74 yasindaki yasli adamin evinden çikmasini saglayarak yaninda getirdigi 5 adet bilezik, 2 adet çeyrek altin, bin 200 euro paranin bulundugu poseti aldilar. L.A. da bir süre sonra dolandirildigini anlayarak durumu polise bildirdi.

Izini kaybettirmek için mevsimlik isçi oldu, tarlada çalisirken yakalandi

Yapilan ihbarlar üzerine harekete geçen Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri evlerin çevresindeki tüm güvenlik kameralarini mercek altina aldi. Ekipler yapilan çalismalar sonucu süphelinin 19 yasindaki E.S. oldugunu tespit etti.

E.S.’nin ziynet esyalar ile paralari aldiktan sonra izini kaybettirmek için uzun süre yürüdügü ve ticari taksi kullandigi belirlendi. Sorusturmayi derinlestiren Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, daha sonra Yenisehir’e giden E.S.’nin mevsimlik isçi olarak bir tarlada çalistigini tespit etti. E.S. tarlada çalistigi sirada kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. E.S.’nin kaçmasina yardimci olan bir akrabasi da E.S. ile birlikte Asayis Sube Müdürlügü’ne getirildi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan E.S. çikarildigi mahkemece tutuklanirken akrabasi adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA