Milli Sporcu Rabia Topuz Taburcu Oldu

Malatya’da, antrenman yaptigi sirada engerek yilanin isirmasi sonucu hastaneye kaldirilarak bir hafta yogun bakimda tedavisine devam edilen milli boksör Rabia Topuz taburcu edildi.

Milli Sporcu Rabia Topuz Taburcu Oldu
8 Mayis Çarsamba sabahi Akçadag ilçesine bagli Kotangölü Mahallesi Dikendede mevkiinde meydana gelen olayda, Milli boksör Rabia Topuz’u engerek yilani isirmis, Topuz, daha sonra Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilmisti. Bir hafta hastanede tedavisine devam edilen milli sporcu Rabia Topuz servise alindiktan sonra bugün taburcu edildi.

Milli sporcunun saglik durumu ile ilgili açiklama yapan Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli Yogun Bakim Yandal Uzmani Doç. Dr. Zeliha Korkmaz, “Hastamiz yilan sokmasi hikayesi ile hastanemize geldiginde yilan zehrinin sistematik bulgulari baslamisti. Genel durumda tansiyon düsüklügü ve kusma mevcuttu. Takipte hastaya semptomatik tedavi ve yilan antiserumu (panzehir) yapildi. 7 gün yogun bakimda tedavi ettigimiz hastamizi dahiliye servisine devrettik. Dahiliye servisimizden de bugün sifa ile hastamiz taburcu oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA