Kastamonu'da 'Aile' Için Farkindalik Yürüyüsü

Kastamonu’da aile yapisinin korunmasina yönelik farkindalik olusturmak amaciyla “Aile Yürüyüsü” gerçeklestirildi. Yürüyüsün ardindan konusan Kastamonu Valisi Meftun Dalli, “Çekirdek aileye yönelik çok siddetli saldirilar yapan çevreler var, onlara asla bu topraklarda firsat vermeyecegiz” ded.

Kastamonu'da 'Aile' Için Farkindalik Yürüyüsü
Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan Aile Haftasi çerçevesinde “Aile Yürüyüsü” gerçeklestirildi.

Kisla Parkinda toplanan kalabalik, Cumhuriyet Meydanina kadar yürüdü. Yürüyüse Vali Meftun Dalli, Azdavay Belediye Baskani Cevat Taskan, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Harun Köksalan ile sivil toplum kuruluslari ve kamu kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Cumhuriyet Meydaninda son bulan yürüyüsün ardindan açiklamalarda bulunan Vali Meftun Dalli, “Bugün 81 ilimizle birlikte biz de saat 10’da baslayarak Kisla Parki’ndan buraya Aile Haftasi Yürüyüsümüzü gerçeklestirdik. Aile biliyorsunuz kültür ve inançlarimizin yeni nesillere aktariminda, insanlik degerlerinin yeni nesillere ulastirilmasinin temel tasidir. Türk toplumunun gerçekten en degerli en kiymetli temel tasi ailedir. Zaten yapilan saldirilardan da bu müessesenin ne kadar önemli oldugunu hepimiz görüyoruz. Geçmisten günümüze bu saldirilar hep oldu. Ancak hepimizin bildigi gibi bugün artik sosyal medya ve internet kanallari üzerinden çok siddetli bir saldiri altinda aileler. Çocuklarimiz özellikle bu konuda korunmaya, kollanmaya muhtaç hale geldi. Herkesin basta aileler olmak üzere, okullarimizin bütün sosyal aktörlerin bu konuda bir rol alip aileyi korumak çocuklarimizi kültür degerlerimize uygun sekilde yetistirmek için çaba sarf etmesi lazim” dedi.



“Hepimize düsen is ve roller var”

Ailenin Korunmasi ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu’nun kuruldugunu belirten Vali Dalli, “Ilgili bakanliklarin ve paydas kurumlarin içinde yer alacagi bir kurum. 2024-2028 yillarini kapsayan vizyon ve eylem plani yayimlandi. Biz de buna paralel olarak ilimizde ilgili bakanlik ve il müdürlükleri paydas kurumlarin içinde yer alacagi bir Aileyi Koruma ve Güçlendirme Il Koordinasyon Kurulu kuracagiz. Bizimde bir vizyon ve yillik eylem planlarimiz olacak. Hep birlikte ailemizi korumak, gelecege daha güvenle ilerleyebilmek bakimindan ailemizi saglam tutmak için ne gerekiyorsa bundan sonra plan ve program içerisinde her yil yapacagiz. Güzel bir baslangiç olacak. Sayin Cumhurbaskanimizin imzasiyla bugün Resmi Gazete’de yayimlandi. Hepimize düsen is ve roller var. Bunlari ihmal etmeden gelecege güvenle bakabilmek için ailemizi saglam ve ayakta tutmaktan baska bir çaremiz yok. Biliyorsunuz geçmiste bizim 3 nesil bir arada yasiyordu. Sosyal rolleri nelerdir, cinsiyet gelisimi toplumda ilerde alacagi roller konusunda çocuklar dogal bir ortamda bunlari ögrenerek yetisiyordu. Her zaman bir takim gelismeler olur. Sosyal toplumsal yapilar, ekonomik yapilar degisir. Bununda beraberinde getirdigi bir takim faktörler degistirir bazi seyleri. Çekirdek aile dedik biliyorsunuz, anne, baba ve çocuklarin bir arada yasadigi aile tipindeyiz uzunca bir dönemdir. Artik onu da çok görüp çok siddetli saldirilar yapan çevreler var bütün dünyada kim olduklari malum. Onlara asla biz bu topraklarda firsat vermeyecegiz. Hep birlikte aile ve çocuklarimizi koruyacagiz bütün saldirilardan. Gelecege güvenli adimlarla yürüyecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA