Isparta'daki Uçak Kazasinin Firarisi 17 Yil Sonra Istanbul'da Yakalandi

2007 yilinda Isparta’da düsen uçagin ait oldugu hava yolu firmasinin ortaklarindan Yavuz Çizmeci, Gaziantep’e gitmek için geldigi Istanbul Havalimani’nda yakalandi. Hakkinda 11 yil 8 ay hapis cezasi bulunan ve 17 yildir firari durumda olan Çizmeci, emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan cezaevine gönderildi.

2007 yilinda Isparta’da düsen ve 57 kisinin hayatini kaybettigi uçagin ait oldugu hava yolu firmasinin ortaklarindan Yavuz Çizmeci’ye taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 11 yil 8 ay kesinlesmis hapis cezasi verilmisti.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Istanbul Havalimani Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul Havaliman’da süpheli hareketler sergileyen bir kisiyi durdurarak kimlik kontrolü yapti. Polisler, Ibrahim Özkan adina düzenlenmis sahte kimlik ibraz eden süphelinin fotografindan süphelendi. Bunun üzerine parmak izi kontrolü yapan polisler, kimligin sahte oldugunu ve süphelinin Yavuz Çizmeci oldugunu tespit etti.

17 yildir firari olarak araniyordu

Isparta’da 57 kisinin hayatini kaybettigi uçagin sahibi olan havayolu sirketinin ortaklarindan olan ve 17 yildir firari olan Yavuz Çizmeci, Gaziantep’e gitmek için geldigi Istanbul Havalimaninda polis ekiplerinin dikkati sayesinde yakalandi.

Cezaevine gönderildi

Istanbul Havalimaninda polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan Çizmeci, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 11 yil 8 ay kesinlesmis hapis cezasi bulunuyordu. Hakkinda resmi belgede sahtecilik suçundan islem baslatilan Çizmeci, buradaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA