Ege Bölgesinin Tarimi Için Önem Tasiyan Deppo Efes Sezona Hazirlaniyor

Izmir’in Selçuk ilçesinde, 40 bin metrekare alanda; 25 adet soguk hava deposu, 10 bin ton meyve depolama kapasitesiyle faaliyet gösteren Deppo Efes, tam donanimli bir sekilde üretici ve çiftçilere hizmet vermek için sezona hazirlaniyor.

Ege Bölgesinin Tarimi Için Önem Tasiyan Deppo Efes Sezona Hazirlaniyor
Selçuklu üreticilerin yani sira, Ege Bölgesinde faaliyet gösteren üretici firmalar içinde büyük önem tasiyan Deppo Efes, yeni sezona hazir hale getiriliyor. Sezon öncesi hazirliklari arasinda; oda temizligi, alan temizligi, çizgilerin belirlenmesi, cihazlarin genel bakimi, paletlerin düzenlenmesi gibi detayli islemler yer alirken, özellikle önemli tarimsal ürünlerden biri olan seftalinin erkenci hasadi öncesi de tüm önlemler alindi.

40 bin metrekare kapali alanli bir soguk hava deposu

Deppo Efes, 40 bin metrekare alanin içerisinde; 14 bin metrekare kapali alan, 25 adet soguk hava deposu, yaklasik 10 bin ton meyve depolama kapasitesine sahip bir soguk hava isletmesi olarak faaliyet gösteriyor. Bu anlamda meyveciligin gelisimi için stratejik bir öneme sahip olan Deppo Efes’in, tam donanimli bir sekilde yaz sezonuna hazir oldugu belirtildi.

"Tarim ekonomisinin bel kemigi"

Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel de, Deppo Efes’i her yil gelistirdiklerini ve güçlendigini ifade etti.

Sengel, “Tarim kenti Efes Selçuk’un ve bölgemizin tarim ekonomisinin bel kemigi olan Deppo Efes ile gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de çiftçilerin ve tarim ekonomisinin tüm paydaslarinin ihtiyaçlarini karsilayarak onlari güçlendiren uygulama ve projelere devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA