Dereye Düsen Yavru Yilki Ati Böyle Kurtarildi

Antalya’nin Korkuteli ilçesinde yasayan Yusuf Yildirim’in, atiyla Kizilcadag Mahallesi’nde çiktigi doga gezisinde dereye düsen yavru yilki atini kurtarma ani kameralara yansidi. Dereden çiktiktan sonra annesini emen yavru tay, dogal ortaminda yasamini sürdürmeye devam etti.

Dereye Düsen Yavru Yilki Ati Böyle Kurtarildi
Korkuteli ilçesi Mamatlar Mahallesi’nde ailesiyle birlikte ikamet eden fotografçi Yusuf Yildirim, dogal yasam izlerinin kolayca görülebildigi Kizilcadag Mahallesi’ne dogada özgürlügün simgesi yilki atlarini izlemeye gitti. Gezi sirasinda dereye düsen yavru ati gören Yildirim, tayin basinda bekleyen anne yilki atiyla yavru yilki atinin oldugu bölgeye yaklasti. Yavru tayin basinda bekleyen annesini sakinlestirmeye çalisan Yildirim, tayi kucagina alarak dereden çikardi. Tayi kurtarmasinin ardindan tayi almaya gelen aile bireyleri, kalabalik halde gezen yilki atlari ile bölgeden ayrildi. Kurtarma sirasinda yasadigi ani görüntüleyen Yildirim, çektiklerini sosyal medya hesabinda “Tay kurtarma operasyonu” basligiyla paylasti. 168 bin kez görüntülenen video, 2 bin 106 farkli hesap tarafindan paylasildi.

"Dört nala geliyorlar, kaç Yusuf"

Çektigi videoda yaban atlarini izlemeye gittigini ve dereye düsen tayi gördügünü aktaran Yusuf Yildirim’in, taya zarar vermesinden korkan anneyi sakinlestirdigi görüntüler yürekleri isitti. Görüntülerde Yildirim, yilki atina, “Gelme, kurtaracagim” seklinde seslendikten sonra “Eger mesafeyi kurtarirsa tayi kurtaracagim ama gelirse tehlikeli seyler olabilir” diyerek, yavru tayin düstügü dereye yaklasiyor. Tayi yakindan gören Yildirim, yavru yilki atina “Tatliligina bakin, bekle bekle birazdan birlikte kosturacagim sizi” diyor ve tayi kucagina alarak, dereden çikartiyir. Tayi kurtaran Yildirim, annesini çagiriyor, ardindan taydan annesine seslenmesini istiyor. Kalabalik bir grubun geldigini gören Yildirim’in, “Annene seslen gelsin, gel takip et beni, hadi yine iyisin. Almaya geliyorlar, baban geliyor kesin. Dört nala geliyorlar, kaç Yusuf” dedigi anlar tebessüm uyandirdi. Videonun sonunda yavru tayin annesine kavusup emmesi ve anne yilki atinin tesekkür ediyor gibi Yusuf Yildirim’a bakisi da duygu dolu anlar yasatirken, yavru tayi da alan aile kalabalik halinde gezen yilki atlariyla olduklari yerden ayrildi.

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Yusuf Yildirim, “Ramazan Bayrami’nin birinci günü yilki atlarini izlemeye çikmistim. Doga fotografçiligi ve video hazirlama isi yapiyorum. Yilki ati yavrusunun dereye düstügünü ve annesinin de basinda bekledigini gördüm. Yilki ati yavrusunun da çikamadigini görünce annesiyle birlikte ikisine yardim edip, zorlu bir ugrastan sonra annesine teslim ettim ve gönderdim. Ertesi gün de onlari mutlu bir sekilde kirlarda kosarken görmek, beni çok mutlu etti.” dedi.

Kaynak: İHA