Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan Açiklamasi 'Tasarrufa Kamu Görevlilerinden Baslanilmasini Anlamsiz Buluyoruz'

Büro Memurlari Sendikasi (Büro Memur-Sen) Genel Baskani Yusuf Yazgan, açiklanan kamuda tasarruf paketini önemsediklerini ancak kamu görevlilerinin kazanimlarinin tasarrufa kurban edilmemesi gerektigini belirtti.

Kamuda tasarruf paketinin açiklanmasinin ardindan yazili bir açiklama yapan Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan, açiklanan paketin bir anlamda gider kalemlerinde ipin ucunun kaçtiginin, tasarrufun kaçinilmazligini ortaya koydugunu kaydetti.

Tasarruf paketinde yer alan personelin servis araçlarinin kaldirilmasi ve yeni istihdamin emekli sayisiyla sinirlandirilmasinin yanlisligina dikkat çeken Yazgan, “Toplu sözlesme ile imza altina alinan servis araçlarinin kaldirilmasi, kanuna aykirilik teskil etmektedir. Buradan dönüs olmasi, çalisanlar arasinda huzursuzluga yol açacaktir” ifadelerini kullandi.

Bazi kurumlarda personel yetersizligi sebebiyle çalisanlarin agir is yükü altinda ezildigini belirten Yazgan, yeni istihdamlarin emekli olan personel kadar yapilacak olmasini da elestirdi.

Bunun çalisanlarin is yükünü zamanla daha da artiracagina dikkat çeken Yazgan, “Bu tür uygulamalara gidilmeden önce etraflica düsünülmesi, kapsamli çalisma yapilmasi gerekirken sahaya hiç inmemis, vatandasla muhatap olmamis bürokratlarin yönlendirmesiyle hazirlanan tedbirlerin de uygulanabilirliginin olmamasindan endise ediyoruz” dedi.

Kamudaki tasarrufu desteklediklerini dile getiren Yazgan, açiklamasinda sunlari kaydetti:

“Tasarrufa kamu görevlilerinden baslanilmasini anlamsiz buluyoruz. Devletin yapacagi tasarruf üst düzey olarak adlandirilan atama ve kadrolar, bu makamlara sunulan yüksek rakamla kiralanan lüks araçlar, ihtiyaçtan fazla büyüklükteki bina kiralamalari gibi kalemlerden olmalidir. Vergide kayip kaçaklarin önlenmesi, esit ve adil bir sekilde yayilmasi ve toplanmasidir. Kamu ihalelerinde seffafliga gidilerek, yatirim harcamalari gözden geçirilmelidir. Simdiye kadar açiklanan tasarruf tedbirlerinin basarisiz olmasinin sebebi, tedbirlere kamu görevlilerinin hizmet sunumuyla ilgili alanlardan baslanmasi ve göstermelik birkaç uygulamanin kamuoyunun algisina sunulmasi, gerçek israf kalemlerinde ise bir kisitlamaya gidilmemesidir.”
Kaynak: İHA