Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Olusan Sartlara Göre (Otoyol Ve Köprü) Geçis Ücretlerinde Güncelleme Ihtiyaci Hissettik'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, otoyol ve köprü geçis ücretlerine yapilan zamma iliskin, "Kamuda verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Biz de burada olusan sartlara göre geçis ücretlerinde güncelleme ihtiyaci hissettik. Gerçekten çok çok düsük kalmisti. Bakim isletme giderlerini karsilama noktasinda bir düzenleme yapmamiz gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmis olduk” dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantisi öncesi gazetecilere açiklamalarda bulundu. Otoyol ve köprü geçis ücretlerine yapilan zamma iliskin konusan Uraloglu, bakim ve onarim masraflarinin karsilanmasi nokrasinda bir düzenleme gerektigini ve yapilan zammin bununla alakali oldugunu söyledi.

Bakan Uraloglu, “Kamuda verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Biz de burada olusan sartlara göre geçis ücretlerinde güncelleme ihtiyaci hissettik. Gerçekten çok çok düsük kalmisti. Bakim isletme giderlerini karsilama noktasinda bir düzenleme yapmamiz gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmis olduk” ifadelerini kullandi.

“Hepimizin daha dikkatli olmasi gereken bir süreç”

Kamuda tasarruf genelgesi hakkinda da konusan Uraloglu, “Hepimizin daha dikkatli olmasi gereken bir süreç. Zaten dikkat ediyorduk ama bu süreçte kamu ile entegre olacak sekilde bizim de kurumlarimiz tasarruf yaklasimina daha fazlasiyla katki saglayacak” dedi.

Kaynak: İHA