Üniversiteli Gençler Filistin Için Bulustu

Isparta’da üniversite ögrencileri Gazze’de yasanan insanlik dramina dikkati çekmek ve Dogu Türkistan’daki zulme karsi durmak amaciyla “Büyük Gazze Bulusmasi” ekinliginde bir araya geldi.

Üniversiteli Gençler Filistin Için Bulustu
Israil’in Filistin’e yönelik saldirilari nedeniyle Gazze’de yasanan insanlik dramina dikkati çekmek ve Dogu Türkistan’daki zulme karsi durmak amaciyla Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Ögrenci Topluluklari tarafindan “Büyük Gazze Bulusmasi” etkinligi düzenlendi.

ISUBÜ-SDÜ ögrenci topluluklarinin ortak düzenlendigi etkinlik, 19 Mayis Açik Hava Tiyatrosu ve Ögrenci Meydani’nda gerçeklestirildi.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklari tasiyan ögrenciler, Israil’in Filistin’e yönelik uyguladigi siddete karsi sloganlar atti.

Üniversiteli ögrenciler adina konusan Isparta Genç Filistin Inisiyatif Baskani Dr. Muhammet Rasit Sancar Filistin’de yasanan zulme dikkat çekmek amaciyla bir araya geldiklerini belirterek, "Türkiye’de Osmanli’nin kültürel mirasini tasiyan bu ülkenin bu noktada daha fazla ses çikarmasi gerekiyordu. Biz de arkadaslarla bir araya geldik. Israil’in Kudüs’te, Gazze’de, Orta Dogu‘da ve Türkiye’de de yapmaya çalistigi büyük bir zülüm var. Vaad edilmis topraklar mitolojisi var. Onlarin parlamento binalarinda vaad edilmis topraklar haritasi var bu harita ülkemizin topraklarini da içeriyor. Biz milliyet, maneviyat anlaminda kendini yetistirmeye çalisan bireyler olarak amacimiz ülkemizin topraklarini korumak istiyoruz” dedi.

Filistin için bir araya gelen ögrenciler beyaz çarsaf üzerine notlar yazdiktan sonra dagildi.
Kaynak: İHA