Narko Ve Asayis Timleri Okul Bölgelerini Dron Ile Denetliyor

Aksaray’da okul bölgelerinde genis çapli uygulamalar yapan polis, dron ve uyusturucu köpegiyle yaptigi denetimlerde hiçbir olumsuzluga geçit vermiyor.

Narko Ve Asayis Timleri Okul Bölgelerini Dron Ile Denetliyor
Aksaray’da Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM), Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Asayis ve Trafik Subesi ekipleri okul bölgelerinde genis çapli uygulama ve denetimler yapiyor. Hassas burunlu uyusturucu detektörü narkotik köpeginin de katildigi uygulamalarda tüm araç ve yayalar durdurularak bir bir denetleniyor. Uygulama noktalari ve okul bölgelerinin de dron ile havadan hem denetim hem de kontrolünün saglandigi çalismalarda hiçbir olumsuzluga geçit verilmiyor. Durdurulan araç ve yayalar üzerinde her sube kendi alaninda denetim yaparken, trafik ekipleri de araçlar üzerinde sorgulama yapiyor. Narkotik köpegi ise araçlarda uyusturucu ariyor. Dron sayesinde uygulamadan kaçan ve diger süpheliler de polis ekiplerince metrelerce uzakta olmasina ragmen havadan tespit edilerek aninda müdahale ediliyor.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Halkin ve özelikle gelecegimizin teminati olan ögrencilerimizin huzur ve güvenligi için çalismalarimiz araliksiz devam edecektir" denildi.
Kaynak: İHA