47. Uluslararasi Aksu Festivali 19 Mayis'ta Basliyor

Giresun Belediyesi tarafindan düzenlenecek 47. Uluslararasi Aksu Festivali için bugün bir tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

47. Uluslararasi Aksu Festivali 19 Mayis'ta Basliyor
Giresun’da halk tarafindan “Mayis Yedisi” olarak adlandirilan ve binlerce yillik geçmise sahip oldugu iddia edilen festival bu yil 19-23 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Giresun Belediye Baskani Fuat Köse düzenledigi basin toplantinda, festivalin tüm maliyetinin sponsorlar tarafindan karsilandigini ve belediyeye bir yük getirmedigini söyledi.



Baskan Köse yaptigi açiklamada, "Uzun bir aradan sonra Giresun’da tekrar yapilacak olan Aksu Festivali’ni en iyi sekilde hazirlamak için birlikte çalistik. Meclis üyeleri, belediye çalisanlari ve is dünyasindan destekçilerimizle birlikte festivali düzenlemek için çaba gösterdik. Bu yilki festivalimizin maliyeti yaklasik olarak 10 milyon lira olmasina ragmen, is birligiyle neredeyse sifira indirdik. Giresunlu is insanlarinin ve destekçilerimizin yanimizda oldugunu bilmek bizim için gurur verici. Ayrica ismini açiklamak istemeyen birçok is insani ve destekçimize de tesekkür ediyorum. Onlarin destegiyle festivalimizi simdiden büyük bir basariya dönüstürdük" ifadelerini kullandi.

Köse ayrica, basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, CHP Genel Baskani Özgür Özel, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ve çevre il ve ilçelerdeki belediye baskanlariyla Giresunlu tüm siyasetçilerin festivale davet edildigini açikladi.

19 Mayis günü baslayacak festival kapsaminda geleneksel ritüellerin yani sira birçok konser, sergi, halk oyunlari gösterisi, Solo Türk gösteri uçusu ve Haluk Levent konseri sahnelenecek. Bu yil maliyet artislari ve zaman darligi nedeniyle yurtdisindan katilimin az olmasi beklenen festivalde Gürcistan ve Slovakya’dan halk oyunlari ekipleri yer alacak.
Kaynak: İHA