TÜGIAD'tan 'Eskisehir'in Turizmine Ilçeler Dahil Edilmeli' Önerisi

Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) Eskisehir Baskan Yardimcisi Ersen Çira, “Eskisehir turizmi, ilçelerin katilimiyla büyümeli ve gelismeli. Böylece sehrin dogal güzelliklerini kesfetmek turizm potansiyelini ortaya çikartmak da ilçelerin rolü kritik bir öneme sahip olacak” dedi.

TÜGIAD'tan 'Eskisehir'in Turizmine Ilçeler Dahil Edilmeli' Önerisi
Eskisehir’in turizm potansiyelini tam anlamiyla degerlendirebilmesi için ilçelerin öneminin altini çizen Ersen Çira, "Eskisehir, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipligi yapmis, farkli kültürlerin ve dogal güzelliklerin merkezinde bulunan bir sehirdir. Ancak ilçelerimizin potansiyelini ne kadar degerlendirdigimiz konusu üzerinde düsünmemiz gerekiyor. Örnegin, Mihaliççik’ta doga turizmi, Çifteler’de dalis turizmi, Seyitgazi’de inanç ve tarih turizmi, Mihalgazi’de kaplica turizmi, Sivrihisar’da ise tarih turizmi gibi birçok firsat bulunmaktadir. Ancak, bu potansiyelden yeterince faydalanip faydalanmadigimizi sorgulamaliyiz" ifadelerini kullandi.

“Ilçelerin tanitilmasi için is birlikleri yapilmali”

Turistlerin ilçelerle daha yakindan bulusmasi için yerel yönetimlerle is birlikleri yapilmasi gerektigini vurgulayan Çira, konusmasinin devaminda sunlari söyledi:

"Yerel yönetimlerin turizmi gelistirmeye dönük yapacaklari lojistik hizmetler turizm için bir alt yapi olusturacaktir. ilçelerin ve merkez yönetimlerinin birlikte çalisarak potansiyelleri en iyi sekilde degerlendirmesi, sehrin ulusal ve uluslararasi turizm arenasinda hak ettigi yeri almasini saglayacaktir. Turizm, ekonomik büyüme ve istihdam olusturma potansiyeline sahip önemli bir sektördür ve Eskisehir’in bu alandaki potansiyelini tam olarak degerlendirebilmesi için tüm paydaslarin bir araya gelmesi gerekmektedir."
Kaynak: İHA