Osmaniye'de Engelliler Haftasi Etkinlikleri Yürüyüs Ile Basladi

Osmaniye’de Engelliler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde engelli bireyler “Farkindalik Yürüyüsü” gerçeklestirdi.

Osmaniye'de Engelliler Haftasi Etkinlikleri Yürüyüs Ile Basladi
Osmaniye’de, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi dolayisiyla “Farkindalik Yürüyüsü” düzenlendi.

Engelli bireylerin haklarina ve yasamlarina dikkat çekmek amaciyla protokol mensuplari ve engelli sivil toplum örgütleri katilimiyla Atatürk Caddesinde baslayan yürüyüs, Cumhuriyet Meydan’inda açilan sergide son buldu. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi, geliri engellilere bagislanacak sergide, engellilerce hazirlanan yiyecek, giyecek, taki ve hediyelik esyalar satisa sunuldu.

Engelliler adina farkindalik olusturmak istediklerini söyleyen Altinok Körler Dernegi Baskani ve Osmaniye Engelliler Platformu Baskani Ziya Demez, ‘Türkiye engelliler haftasi nedeniyle bir sergi açtik 3 gün devam edecek. El emegi göz nuru olan ürünleri arkadaslarimiz sergileyecek. Tüm vatandaslarimizi sergimize davet ediyoruz" dedi.

Kendi yaptiklari ürünlerden sergi açtiklarini söyleyen Arife Akkus, ‘Altinokta Körler Dernegi olarak sergi açtik üretimlerimizi sergilemek ve dernegimize katki olmasi için elimizden geldigi kadar çalisiyoruz. Yeni baslamamiza ragmen satislarimiz güzel insallah devamini getiririz" dedi.

Kaynak: İHA